Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zatopil jsem Putinovi, chlubí se pirát Michálek. Jsi úplně mimo, smějí se mu voliči

    V březnu pirát Jakub Michálek (33) vyzval české občany, aby snížili vytápění místností a kanceláří o jeden stupeň Celsia. Mladý poslanec byl toho názoru, že tím ruský prezident Vladimir Putin (69) přijde o moc a sílu. Když nyní Češi automaticky přestávají topit kvůli stále příznivějšímu počasí a drahým energiím, Michálek to považuje za svůj velký úspěch. Netrvalo to dlouho a přišla slovní sprcha od voličů!

    „Každý stupeň, o který snížíme nastavení termostatu topení, znamená snížení spotřeby energie o 6 až 10 procent. Nejsnadnější způsob, jak může kdokoli snížit příjmy Putinovy vraždící mašinerie, je ztlumit topení. Právě z vývozu ropy a plynu má Putinův režim 60 procent peněz,“ napsal v březnu na sociální síti Jakub Michálek.

    „Pojďte do toho s námi. Ztlumením topení o dva stupně ruskému režimu sebereme jen za Českou republiku každých 14 dní asi miliardu korun. Pokud vám nevyhovuje svetr, doporučuji termoprádlo. Jak jinak než zelené,“ hecoval pirátský poslanec české občany.

    V dubnu Češi výrazně omezili topení. Důvodem není Michálkova výzva, ale zejména předražené energie a stále teplejší počasí. Poslanec má ale i tak pocit, že výrazným způsobem přispěl k radikální změně a Putinovi to na dálku pořádně nandal.

    „Děkuji našim občanům, že ztlumili topení jako první. Většina lidí snížila spotřebu a nyní se přidaly i úřady. Není to blbost. Každý stupeň, o který snížíme termostat, znamená snížení spotřeby energie o 6 až 10 procent. Šetříme miliony a bereme Putinovi peníze na zabíjení,“ napsal nyní na Twitteru evidentně spokojený Michálek.

    Konečně pořádný bojovník proti Putinovi, smějí se Michálkovi lidé

    Za svůj příspěvek se nedočkal vytoužené chvály od občanů, ale spíše pořádné slovní sprchy od voličů, kteří dávají Michálkovi jasně najevo, co si o jeho počínání myslí.

    „Ty kre*éne, většina lidí ztlumila topení z důvodu několikanásobného zdražení energií. Prohřívat si na této energotragédii svoji politickou polívčičku může jenom pirát,“ myslí si například Miroslav.

    „Většina lidí snížila spotřebu, protože na to nemá peníze, osle,“ píše politikovi zase jistý Petr.

    „Lidé přestávají topit, aby měli co do huby, protože je 8 až 15 stupňů nad nulou a energie má většina z nich drahé jako kre*én, ale ty si myslíš, že jsi na Twitteru začal movement a nakopl Putina do koulí,“ vzkazuje pirátskému poslanci social specialist Michael Skřivan.

    Někteří si z Michálka dělají také legraci a ironicky ho nazývají „konečně pořádným bojovníkem proti Putinovi“. 

    Poslanec Jakub Michálek se lísá k topení.

    Politik, který má podobných výstřelků za sebou už nespočet, na kritické ohlasy zatím vůbec nereaguje a nejspíše si dále užívá pocitu, jak ruskému carovi pořádně „zatopil“.

    Není tomu přitom dlouho, co Michálek všem ukázal, že této problematice vůbec nerozumí. Zatímco mudroval o ruském plynu, nechal se vyfotit, jak se lísá k elektrickému přímotopu. Nikoho nejspíše nepřekvapí, že i tehdy se stal terčem posměchu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:29 čtvrtek 18. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      246
    • Trapas
      67
    • Tvl
      17
    • Cože
      14
    • Super
      13
    • Sladký
      10