Poslední minuty před smrtí Karla Slezáka: Doktoři ho poslali domů, umíral v autě

Karla Slezáka zná málokdo jinak než jako „boxera“ ze Zemanova štábu, který neustál tlak médií a několik dní po incidentu zemřel. Dcera Barbara teď popsala dramatické poslední chvíle otcova života, o který se jeho příbuzní snažili dlouhé minuty bojovat, ale neuspěli. Jak smrt Karla Slezáka probíhala? A jak jeho dcera vidí incident s novináři?

Karel Slezák se vryl do paměti národa jako „boxer“ ze Zemanova štábu, který se po prezidentově vítězné volbě zastal novináře Milana Rokytky. Ten v alkoholovém opojení upadl do bezvědomí, což se snažili natočit přítomní novináři, které pak bývalý boxer Slezák napadl pěstmi.

Slezák pak musel čelit silnému mediálnímu tlaku, který podle mnohých neustál, a právě kvůli němu měl několik dní po incidentu zemřít. Spekulovalo se o selhání srdce, to ale vyvrátila Slezákova dcera Barbara, když oznámila, že důvodem otcovy smrti byla prasklá aorta (psali jsme ZDE).

Žena teď serveru TN.cz prozradila i detaily posledních chvil před Slezákovou smrtí, kterou provázel dramatický a bohužel neúspěšný boj o jeho záchranu.

„Měl obrovské, asi desetiminutové bolesti. Pak ho to ale přešlo,“ popisuje dcera Barbara první náznaky otcových zdravotních potíží.

Přestože bolest po pár minutách odezněla, rodina pro jistotu Slezáka odvezla do nemocnice. Jenže důkladná vyšetření žádný problém neodhalila. „Řekli nám, že je vše v pořádku, ať jedeme domů,“ popisuje Barbara. 

Lékaři se však zřejmě při vyšetřeních mýlili. Slezák zemřel ještě po cestě z nemocnice. „Zemřel nám v autě,“ prozrazuje dcera.

Příbuzní sváděli usilovný boj o Slezákův život a snažili se ho dlouhou dobu oživovat, v čemž následně pokračovali i přivolaní záchranáři. Přivést ho zpět k životu ale nedokázali. „Organismus nevydržel ten psychický nápor. Postupně aorta praskla až k ledvinám,“ vysvětluje Slezáková.

Selhali snad lékaři, když během vyšetření neodhalili žádný problém? Slezáková je přesvědčena, že otce měli minimálně hospitalizovat. „Nevím, jestli by žil, ale měl by šanci,“ říká.

Jak ona sama vidí incident ve štábu Miloše Zemana? Otec podle ní jeho viníkem není, může za něj prý novinář, který se snažil provokovat. „Na veřejnosti se objevují jen sestříhané záběry, není tam ale ten nejhlavnější – z telefonu údajně napadaného, kde je jasně vidět, že fyzicky na otce zaútočil, až otec zavrávoral,“ říká Slezáková.

Otec se prý zachoval správně, snažil se jen bránit novináře Rokytku, který se opil a zkolaboval. „Na svého otce vzpomínám s největší láskou. Udělal by to, ať by tam ležel kdokoliv. Jednal by stejně. Měl v sobě boj za spravedlnost,“ zakončuje Barbara.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:19 pondělí 11. června 2018. Anketa je uzavřena.

  • 58
  • 35
  • 24
  • 17
  • 10
  • 7