Brazilci se postavili za Macronovu manželku, kterou urazil Bolsonaro. Ta jim děkuje

Přehnal to. Brazilský prezident Jair Bolsonaro zcela nepochopitelně zaútočil na manželku svého francouzského protějšku Emmanuela Macrona Brigitte a v podstatě se vysmál tomu, jak v porovnání s jeho ženou vypadá. Na odpor se mu ale postavila značná část národa a internet zaplavily příspěvky označené hashtagem „promiňte, Brigitte“. První dáma Francie řekla, že ji solidarita Brazilců velmi dojala.

Byl to krok zcela nehodný někoho, kdo zastává funkci prezidenta země. Brazilská hlava státu, Jair Bolsonaro reagoval na kritiku Emmanuela Macrona tím, že zaútočil na jeho manželku Brigitte.

„Neponižujte toho chlapíka, ha, ha, ha,“ napsal výsměšně ke koláži, na níž jsou oba zobrazeni se svými manželkami. „Už rozumíš, proč Macron Bolsonara pronásleduje?“ ještě ironicky připsal.

Bolsonaro se možná cítil jako hrdina, značné části obyvatel jeho vlastní země je ale za prezidenta stydno. Brazilci dokonce vymysleli hashtag #DesculpaBrigitte, což v překladu znamená „promiňte, Brigitte“, a připojují ho k nejrůznějším fotkám francouzské první dámy.

Brazilský prezident Bolsonaro se trapně vysmál Macronově manželce Brigitte.

Šestašedesátiletá manželka prezidenta Emmanuela Macrona si nemohla značné podpory, které se jí z Jižní Ameriky dostalo, nevšimnout.

A celou situaci okomentovala během projevu při slavnostním otevírání muzea.

Emmanuel Macron a jeho manželka Brigitte s Angelou Merkelovou

„Brazilcům a Brazilkám bych chtěla říct jen dvě slova, protože vidím, že jsou tu kamery: Muito obrigada,“ uvedla Brigitte, která použila portugalský výraz pro „mnohokrát děkuji“. 

Dodala také, že si v dnešním světě nelze některé věci dovolit a že ji solidarita Brazilců mimořádně dojala.

Brazilský prezident, kterému pod rukama hoří Amazonie a on nevypadá, že by ho situace nějakým způsobem rozhodila, svůj útok na první dámu Francie odmítl komentovat. Jeho nemístný komentář už každopádně ze sociální sítě zmizel.  

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:47 sobota 28. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 28
  • 25
  • 24
  • 23
  • 21