Koupila jahody v pražském supermarketu, skončila na kapačkách. A nebyla sama!

„Netrpím na žádné alergie a hle, včera jsem se málem udusila a skončila v nemocnici,“ tvrdí Pavla M. z Prahy. Za její hospitalizací prý stojí jahody v dřevěné bedýnce, které koupila v Tescu. Není v tom přitom sama. Tesco už situaci prověřilo.

„Začalo to pocitem, že se mi dělá aft, po pár hodinách oteklý jazyk a dusivý kašel. Byla jsem hospitalizovaná,“ píše paní Pavla.

Prý nebyla v ten den jedinou zákaznicí supermarketu, která ze stejného důvodu skončila v nemocnici. „Během hodiny přijali slečnu s tou samou diagnózou a sestry babička, reakce též, jen mírnější forma. Takže zlaté naše české jahody! Poprvé koupím tyhle chemické jahody a skončím na kapačkách,“ běduje nespokojená Pavla M. na oficiálních facebookových stránkách Tesca.

K celé situaci se už čelem postavil i obchodní řetězec rozšířený po celém Česku.

„Veškerá ovoce a zelenina, co se v Tescu prodává, má certifikát global gap, což je certifikát pro správnou zemědělskou praxi. Tento standard zahrnuje požadavky na bezpečnost potravin, ochranu práce a životního prostředí,“ reagovala s odvoláním na vedení Tesca jakási Kateřina, která má na starosti správu a komunikaci na sociálních sítích.

„Určitě se budeme vaším podnětem zabývat a abychom mohli, potřebovali bychom údaje o šarži, o druhu a datum vystavujte do (VD). Tyto údaje jsou nezbytné, právě protože je zde více pěstitelů,“ dodala Kateřina za Tesco.

Jenže jestli za hospitalizací ženy skutečně mohly jahody, se zřejmě nevyšetří. Jak uvedla, bedýnku už vyhodila.

„Nepředpokládám, že bych měla alergii na jahody, ale reakci na chemické ošetření jahod,“ míní Pavla M., která následně dodala, že byla u lékaře na testech a na jahody ani jiné ovoce alergii nemá.

„Jak jsem si zjistila, jahody které z nám do ČR putují z jiných zemí, se sklízí skoro zelené a dojdou potom časem. A určitě jsou dost chemicky ošetřené, když české jahody do druhého dne jsou tak akorát na marmeládu, kdežto tyto nesezonní - dovážené vypadají krásně několik dnů v regálech hypermarketů,“ dodala zákaznice z Prahy.

Pavla M. měla prý alergickou reakci na jahody z bedýnky.

K paní Pavle se ale přídávají další zákazníci. „Já mám letos z ovoce z obchodů též alergické reakce. přitom domácí jím úplně bez problémů,“ reaguje Michaela T.

Řada lidí ale zároveň uvádí, že zrovna bedýnku jahod dojedli a nic jim není. „Veškeré ovoce myji ve vodě s octem, ale to by měl dělat každý. To už nás učili na základní škole. Na to ovoce sahá hodně lidí než se dostane než se k vám dostane,“ přidává svůj tip na omývání ovoce Jana T.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:35 pondělí 12. září 2016. Anketa je uzavřena.

  • 92
  • 59
  • 57
  • 28
  • 18
  • 8