Zeman měl pro Trumpovou slabost. Donalda přemlouval, ať z ní udělá velvyslankyni

Seznam vyznamenaných osobností prezidentská kancelář do poslední chvíle tají, ovšem už několik dní je jasné, že si ocenění pro zesnulou maminku na Hradě převezme Ivanka Trumpová. Miloš Zeman k bývalé manželce amerického exprezidenta Donalda Trumpa choval velké sympatie. Dokonce se za ni přimlouval, aby se stala americkou velvyslankyní v Česku, a pozval si ji na Pražský hrad.

Není úplně zřejmé, jak a kdy se Miloš Zeman s Ivanou Trumpovou poprvé setkali, prezident měl ale českou rodačku a někdejší talentovanou lyžařku moc rád.

Po vítězných volbách, ještě než byl vůbec Donald Trump prezidentem jmenován, mu český prezident zavolal. Sám pak prozradil, že se u něj přimlouval za to, aby se Ivana stala velvyslankyní.

Miloš Zeman uvítal ve své pracovně na Hradě Ivanu Trumpovou.

„Říkal jsem panu prezidentu Trumpovi, že bych velmi uvítal na základě jejího vlastního zájmu, kdyby se paní Ivana Trumpová stala velvyslankyní. Říkal jsem, že podle jeho vlastního vyjádření to je jeho ‚most favourite exwife‘ (nejoblíbenější bývalá manželka), a tak uvidíme, jestli k tomu dojde, nebo nedojde,“ uvedl pak Zeman.

Prozradil také, že už předtím telefonoval se samotnou Ivanou.

Jak víme, Trumpová se nakonec velvyslankyní v Česku nestala, ačkoliv po diplomatické funkci toužila. Přesto se do rodné země v roce 2017 jakožto zástupkyně Spojených států podívala.

Hvězdou večera byla Ivana Trumpová.

Do Česka Ivana zamířila, aby si přímo na Hradě převzala ocenění Ambasador České republiky, které uděluje společnost Czech Top 100. Tehdy byla hlavní hvězdou slavnostního aktu, zazářila v květovaných šatech s výstřihem.

Velké pozornosti se Ivana těšila po celou dobu, kterou v Česku strávila. Sám Miloš Zeman si ji neplánovaně pozval na schůzku do své hradní kanceláře, kde si spolu přátelsky popovídali.

Ivana Trumpová, Osmany Laffita

Kromě toho se v Obecním domě setkala také se svým dobrým přítelem Karlem Gottem.

Karel Gott a Ivana Trumpová

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:59 sobota 25. února 2023. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 7
  • 5
  • 4
  • 4
  • 4