Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Z Trikolóry ke Šlachtovi! Půvabná politička Kerlesová překvapila, povede kandidátku Přísahy

    Ivana Kerlesová povede Šlachtovu Přísahu do voleb v Jihočeském kraji. | foto: koláž Expresu

    Její politická kariéra je zatím krátká, ale už také pěkně klikatá! Ivana Kerlesová stála u zrodu Trikolóry, na představení Klausova hnutí si brala slovo jako tisková mluvčí, ale o několik měsíců později už kandidovala v komunálních volbách na jihočeskou hejtmanku. Po neshodách uvnitř hnutí se stala jednou z těch, kteří ho opustili. Teď půvabná bruneta mnohé překvapila a jiné zase šokovala: V jižních Čechách povede do parlamentních voleb Šlachtovu Přísahu.

    Na tiskovkách Trikolóry nešlo Ivanu Kerlesovou jakožto dlouhonohou brunetu přehlídnout, před loňskými volbami ji zase v jižních Čechách lidé vídali na billboardech coby kandidátku na hejtmanku.

    Pak se z hnutí Václava Klause mladšího, které už ale Klaus mladší nevede, v tichosti vytratila.

    „Dění v Trikolóře pozoruji už zpovzdálí, měsíc po odeslání otevřeného dopisu jsem vystoupila. Nikdo z vedení se neobtěžoval reagovat, tak jsem dospěla k názoru, že se přístup nezmění a povede to k úpadku. Václav Klaus mladší své šance podle mě zhodnotil obdobně, proto to vzdal,“ popisovala Kerlesová letos v dubnu pro Expres.

    Onen otevřený dopis, který podepsali i další členové Trikolóry, hovořil o „nedemokratické a autokratické cestě“, jíž se hnutí vydalo.

    Po několikaměsíční odmlce se ovšem Kerlesová vrací do akce. Také tak trochu v tichosti se objevila v čele jihočeské kandidátky hnutí Přísaha, které založil někdejší elitní policista Robert Šlachta.

    „Původní profesí novinářka, nyní majitelka komunikační agentury. Věří v konzervativní hodnoty a vlastenectví,“ popisuje Přísaha Kerlesovou na svých stránkách v sekci „kandidáti“.

    Slečna Ivana je moc ráda vystavuje.
    Ivana Kerlesová je půvabná politička.

    Na sociálních sítích se jihočeská lídryně k Přísaze přihlásila vůbec poprvé ve středu ráno. V jednom z příspěvků dala najevo, že jedním z jejích témat bude špatná bytová situace v zemi. 

    V tom dalším sdílela Šlachtovu fotografii z grilování s fanoušky a napsala, že už se na podobnou akci těší i na jejím „jihu“.

    Pouze s pozitivními ohlasy se ovšem nesetkala. Pochopitelně zejména voličům Trikolóry, která se v mnoha palčivých otázkách s Přísahou názorově rozchází, se náhlý přestup (byť nepřímý) Kerlesové nelíbí.

    To asi komentář nepotřebuje, ne?
    Ivana Kerlesová

    „Je mi líto, že tohle píši, ale vaše ‚změna dresu‘ je pro mě velkým zklamáním,“ píše jedna z diskutujících, zatímco někteří volí i ostřejší slova.

    „Myslet si můžete, co chcete. Já své názory nezměnila a mnohokrát již vysvětlila, proč a jak se co stalo. Nenutím vás mě sledovat. Hezký den,“ vzkazuje Kerlesová rázně těm, kteří ji obviňují z názorového kolotoče.

    Předvolební průzkumy se různí, většina z nich ale Šlachtově Přísaze předpovídá až šest procent. Trikolóra se naopak povětšinou nachází pod pětiprocentní hranicí. Volby do Poslanecké sněmovny se uskuteční 8. a 9. října.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 9. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      40
    • Haha
      15
    • Super
      14
    • Sladký
      8
    • Cože
      5
    • Tvl
      4
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...