Bývalý ministr vnitra Ivan Langer si fotí na Facebook zasahující strážníky

Tři roky byl sice ministrem vnitra, k práci policistů a městských strážníků nemá ale absolutně žádnou úctu. To nyní předvedl Ivan Langer. Na svém Facebooku se pochlubil, jak zatočil se strážníkem městské policie, který po něm chtěl, aby si ve městě nasadil respirátor.

Epidemie koronaviru stále není na ústupu, a proto po celé České republice stále platí přísná protiepidemická opatření. Jedním z nich je i povinnost nosit ochranu dýchacích cest na veřejnosti. Bývalý ministr vnitra za ODS Ivan Langer si ale, zdá se, myslí, že on nemusí.

„Dnes v odpoledních hodinách byl v ulici Celetná projíždějící hlídkou městské policie Praha ‚zadržen‘ občan Ivan Langer, a to z důvodu absence respirátoru FFP2 na tváři. Přes strážníkovu výzvu si odmítl respirátor nasadit s tím, že si (s odkazem na paragraf 5 zákona 250/2016 Sb.) není vědom společenské škodlivosti svého jednání, neboť se nachází v otevřeném prostoru bez přítomnosti jiných občanů. Vůči argumentaci jednoho ze strážníků o povinnosti dodržování pravidla 3R se marně ‚zadržený‘ občan snažil dovolat pravidla R – rozum,“ napsal Langer s tím, že nakonec jeho totožnost musela ověřit přivolaná hlídka státní policie, protože u sebe neměl žádný průkaz totožnosti.

„Podezřelý občan prohlašuje, že po celou dobu vládní ‚covidoterapie‘ se chová zodpovědně. Den předtím absolvoval v pořadí již asi 26. PCR test s výsledkem negativní. V uzavřených prostorách nosí respirátor a svůj názor na debilitu těch, kdo nám vládnou, neskrývá a neskrýval ho ani dnes. Podezřelý občan je nicméně připraven na správní řízení a v něm si svůj občanský a odborný postoj hájit a uhájit!“ dodal Langer, který se už v minulosti nechal slyšet, že byl sice ministrem vnitra, už ale není a nechce být.

„Velice se policie od té doby proměnila. Víc než deset let stará filozofie její reformy se vytratila. Má desítky nových generálských hvězd, má čtyřkolky, má lyže, nakupuje nová vodní děla, zaklekává na neorouškované a k letním kontrolám vodáků na řekách přidala zimní kontroly běžkařů na horách,“ říká Langer, který před lety tvrdil, že svoboda každého z nás končí tam, kde začíná svoboda jiného.

„Tak zní základní pravidlo liberální demokracie. Nemám rád ty, kdo toto pravidlo nerespektují,“ říkal Langer.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:00 sobota 7. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 73
  • 12
  • 3
  • 2
  • 1
  • 1