ODS potřebuje někoho, z koho by dívkám vlhly kalhotky, říká Langer. Myslí tím sebe?

Ty tam jsou časy, kdy ODS nejen atakovala, ale v parlamentních volbách jednou i suverénně pokořila hranici 30 procent hlasů. Aktuálně modří bojují o každého voliče a třesou se, zda jim „odpadlík“ Václav Klaus mladší spoustu těch stálých nepřebere. V čem je háček? Odpověď prý zná někdejší místopředseda Ivan Langer. „Musí tam být někdo schopen promluvit tak, aby holkám vlhly kalhotky a kluci si nadšením trhali trička,“ prohlásil! Odkazuje tím snad na svou slavnou éru po boku Mirka Topolánka?

Stále patří k těm silnějším stranám, opravdu zlaté časy ODS jsou ale dávno fuč. Zatímco v roce 2006 občanští demokraté v parlamentních volbách brali skoro šestatřicet procent, v těch předloňských to bylo jen něco přes jedenáct.

Kde je zakopaný pes? Odpověď prý zná Ivan Langer, někdejší známé jméno strany, její bývalý místopředseda a sedmý ministr vnitra České republiky. ODS prý chybí někdo, z koho by se ženám, lidově řečeno, zapalovala lýtka. I když jeho slova znějí mnohem odvázaněji.

„Musí být někdo schopen promluvit tak, aby holkám vlhly kalhotky a kluci si nadšením trhali trička a říkali: Jo, to je cíl, kam jdeme, za který jsme ochotní bojovat,“ prohlásil Langer v rozhovoru pro pořad Epicentrum serveru Blesk.cz.

Langer slibuje překvapení, texty se pohybují na hranici mezi poezií a beletrií.

Takovou osobnost prý momentálně v řadách svojí bývalé strany nevidí. Věří však, že problém není v současném předsedovi Petru Fialovi, který je podle něj naopak mužem na správném místě.

„Toužím a přeji si, aby Petr Fiala byl osobou, která sestavuje vládu,“ řekl Langer.

Playboyové z ODS

Kde by měli občanští demokraté takového politika, z jehož slov budou dívkám vlhnout kalhotky, hledat? To Langer sice neprozradil, klidně by to ale mohl být on sám nebo třeba jeho někdejší kolega Mirek Topolánek.

Byli to právě oni dva, kdo v roce 2009 dominovali odvážným billboardům před říjnovými eurovolbami. 

ODS je nasadila kuriózně na dálnice v Chorvatsku, kam jezdí na dovolenou nejvíce Čechů, a byli na nich právě Langer s Topolánkem ještě ve společnosti Davida Vodrážky a Petra Gandaloviče. A to pouze v plavkách, respektive billboardy byly v pěti variantách a všichni tehdejší místopředsedové se na nich postupně svlékali.

„Chtěli jsme ukázat, že nejsme papaláši, suchaři,“ vysvětloval tehdy Langer.

Pomohlo by ODS, kdyby po ostřílených a nepochybně charismatických bývalých členech sáhla?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 25. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 77
  • 27
  • 20
  • 17
  • 16
  • 13