Pohřeb diskokrále Ivana Jonáka: Přišla Jahůdka i manžel Bartošové

Ve Strašnickém krematoriu právě probíhá pohřeb legendy synonyma pro 90. léta v Česku, Ivana Jonáka. Někdejší nekorunovaný král pražského podsvětí zemřel nečekaně minulý týden. Smuteční obřad právě probíhá a mezi hosty je i manžel Ivety Bartošové Josef Rychtář. Expres vám přináší přímý přenos ze smuteční akce.

Aby se jeho přátelé a rodina naposledy rozloučili s nechvalně známým Ivanem Jonákem, sešli se dnes odpoledne ve Strašnicích. Krátce před třetí hodinou byli přítomni pomalu vpuštěni do obřadní síně.

Mezi hosty je mimo jiné zástupce klanu Kočků, Jonákův blízký přítel DJ Uwa, ale i manžel Ivety Bartošové Josef Rychtář, který dorazil s milenkou Vlaďkou Šulekovou.

Laďka Šuleková, týraná žena, co nejdřív chodila s Macurou, pak s Domenicem Martuccim a poté s jejich největším nepřítelem Josefem Rychtářem.

Ta se tváří jako hlavní hvězda celé akce a už stihla dát asi patnáct rozhovorů včetně neexistujícího Koně a psa, kde se neopomněla pokaždé zmínit, že rozhodně nepřišla proto, aby se zviditelnila.

Šuleková se rozčilovala, že diskokrále Jonáka znala ještě z dob, kdy měl peníze, diamanty, medvědy a krokodýly, jenže pak od něj všichni odvrátili tvář a nyní mu na pohřeb nikdo z těch lidí nepřišel.

Možná si Šuleková nevšimla, že mezi „tehdy“ a „nyní“ nechal Jonák zabít svou manželku Ludviku, což byl asi ten důvod, proč se s ním většina lidí přestala bavit.

Josef Rychtář an pohřbu Ivana Jonáka.

Šuleková to ale vidí jinak a Jonákův osud přirovnává k osudu Ivety Bartošové. Že ale přišla na pohřeb s Bartošové manželem, to jí nevadí vůbec.

Sám Rychtář řekl, že přišel projevit úctu Jonákovi jako člověku. Dodal, že stydět by se měli všichni ti, co nedorazili.

S Jonákem se přišla rozloučit i expřítelkyně Jarka, které říkal Jahůdka. Naopak nedorazila milenka Jana Vejtasová alias striptérka Plamínek. V první řadě seděl Jonákův byn Adam, dcery Veronika a Silvie a maminka Marie.

Samotný pohřeb byl smutný hlavně velmi nízkou účastí. Ve velké síni strašnického krematoria bylo stěží 100 lidí. Zazněly Jonákovy oblíbené hity Das Boot od skupiny U96, Forever Young od Alphaville nebo píseň o Discolandu, který narozdíl od Jonákova pohřbu nepřipomínal diskotéku pro prázdný sál. Vůbec poslední skladbou, která na pohřbu zazněla byl Anděl od Karla Kryla.

Na pohřbu mluvil s novináři plešatý hromotluk v kožené bundě, který se představil jako Jonákův kamarád z 90. let. S někdejším králem podsvětí prý trávil poslední dny jeho života a staral se o nemocného přítele. „Ivan trpěl těžkou cukrovkou. Nejhůř na tom byla jeho noha. Ten večer, co umřel, přijeli záchranáři a sundali mu ponožku. Měl nohu úplně zčernalou a krvavou,“ vzpomínal.

Ivan Jonák zemřel ve věku 59 let. Před dvěma lety opustil vězení, kde si odpykával trest za objednání vraždy své manželky. Svou vinu však celou dobu popíral. Jeho slavný podnik Discoland byl v té době ruinou, Jonák sám byl zadlužen a žil díky svým přátelům.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:33 pátek 1. července 2016. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 14
  • 12
  • 11
  • 11
  • 11