Neuvěřitelný život reportéra Ivana Břešťáka: Dcera na drogách, Bohnice, bezdomovectví, dluhy

Ivan Břešťák (60) válčí s psychikou celý svůj život. Bývalý reportér TV Nova byl aktuálně znovu převezen do Psychiatrické nemocnice Bohnice, a to kvůli panické atace, která měla mít souvislost s tím, že jeho dceru Johanu zatkla policie. Johana má prý problémy s užíváním drog, sám Břešťák po odchodu z Novy zápasil s alkoholem i dluhy a na nějakou dobu byl dokonce bez domova. Teď už přitom všechno vypadalo slibně, pracoval v PR agentuře a zvítězil i nad osobním bankrotem...

Osm let býval reportérskou hvězdou, nyní opět zápasí s tím, co se mu děje v hlavě. Stresu na něj bylo příliš a bývalý reportér televize Nova Ivan Břešťák byl znovu hospitalizovaný, a to na psychiatrii v Bohnicích. Podle Blesku ho do nemocnice dohnaly problémy s dcerou Johanou (34).

Johana prý našla zálibu v drogách, kvůli nimž dokonce měla pletky s policií a byla zatčena. Ještě v době, kdy pracoval Břešťák na Nově, u něj přitom dcera bydlela a studovala v Praze. Později se na gymnázium vykašlala a vrátila se žít k matce do Příbora.

Po odchodu z Novy v roce 2007 se Břešťákovi zhroutil svět. Ivan byl svého času bez domova, také propadl ze žalu alkoholu. Kvůli dluhům v bance prožil i osobní bankrot, ze kterého se ale nakonec dostal v roce 2015.

Aktuálně pracuje v PR agentuře, také psal pod pseudonymem pro různé deníky. Krátce pracoval i jako reportér v TV Barrandov. Dosud to tak vypadalo, že se mu daří nad životními výzvami vítězit.

Břešťák se s psychickými problémy potýká dlouhodobě, od mládí trpí depresemi, v Bohnicích mu potom diagnostikovali bipolární afektivní poruchu. Nyní měl skončit v nemocnici kvůli panické atace.

Ivan Břešťák s psychikou válčí celý život.

Deprese je vážné psychické onemocnění, jehož těžké fáze neumožňují pacientům ani vstát z postele. Bipolární afektivní porucha byla dříve označována jako maniodepresivní psychóza.

Pro toho onemocnění je typické střídání nálad. Během manických epizod cítí pacient euforickou náladu, během depresivních epizod naopak pociťuje zvýšenou únavu a ztrátu zájmů prakticky o cokoliv.

Ivan Břešťák skončil opět v Bohnicích.

Panické ataky jsou opakovanými záchvaty intenzivního pocitu strachu, které vznikají náhle a často bez zjevné příčiny.

Atakami trpí třeba zpěvák Vojtěch Drahokoupil, který kvůli nim nemohl pokračovat v natáčení reality show Survivor. Panikami trpí i moderátorka Oprah Winfrey nebo zpěvačka Adele.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 úterý 21. března 2023. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 12
  • 7
  • 6
  • 6
  • 5