S Krpálkem jsem zápasil v žácích! napsal Ivan Bartoš a pak to smazal. Jo aha, to nebyl on...

S pramalým úspěchem se setkala virtuální gratulace Ivana Bartoše zlatému Lukáši Krpálkovi, předseda Pirátů totiž napsal, že s úspěšným olympionikem zápasil v „mladších žácích“. Až na to, že je od sebe dělí deset let a Krpálek to vlastně vůbec nebyl. Bartoš svůj status později smazal a přišel s ještě bizarnější výmluvou.

Co se děje s Ivanem Bartošem? Předseda Pirátů v době, kdy by měl být na vrcholu kampaně jako největší soupeř Andreje Babiše, dělá jeden kiks za druhým, což by se dalo odpustit, přece jen všichni děláme chyby a mnoho věcí se učíme za pochodu, ale svérázného politika snad jako by někdo zezadu tahal za provázky až tak mocně, že jindy cool mladý muž ztrácí půdu pod nohama a hlavně je naprosto zbaven své autenticity.

Že teď jede linku „já taky koukám na olympiádu jako vy všichni a taky sdílím radost se všemi sportovci“, by se dalo čekat spíše od jeho postarších kolegů konkurentů, kteří mají dlouho zaryto ve zvyku každý sportovní úspěch otočit tak, že se i oni na něm podíleli. Přestože se o Bartošovi ví, že se hýbe, cvičí a posiluje, aby byl v kondici, nějak by k němu sedělo více to, kdyby napsal, že sice nemá na sledování olympiády čas, ale přesto se snaží alespoň zachytit základní medailové úspěchy, zkrátka to, co jsme od něj byli zvyklí čítat dříve, a nebyly to salonní statusy jako z pera týmu Petra Fialy.

Jen u gratulace ale nezůstalo, Ivan Bartoš posléze napsal, že „Lukáše si pamatuje z doby, kdy se spolu prali v mladších žácích“. Problém je, že je Ivan Bartoš o deset let starší a oba vyrůstali v jiných městech, takže status posléze v tichosti zmizel, jenže na sociálních sítích se nic neztratí.

Ivan Bartoš

Když se lidé začali podivovat tomu, kam zmizelo „přiznání Ivana Bartoše“ a co by tak asi v mladších žácích dělal dvouletý Krpálek, předseda Pirátů se to jal vysvětlovat ještě bizarnějším způsobem.

„Někdo mi v roce 2015, 2016 hlásil na Folimance: Čus, předsedo, vzpomínáš, jak jsme se škrtili v mladších žácích? Což je asi třicet let dozadu. Byl jsem přesvědčen, že to je Lukáš Krpálek, což se ukázalo, že to tak být nemohlo, protože on byl mladší žák a já junior, judo jsem dělal do osmnácti let. Proto jsem to smazal. Lhát a něco si blbě pamatovat je rozdíl,“ obhajuje se Bartoš vůči kritice, že si to vymyslel a Krpálka vůbec nezná.

Ivan Bartoš

„Jsem prost toho, že bych kdy kohokoliv využíval k nějaké sebepropagaci. Úspěchy našich judistek a judistů sleduji, i když jsem se tomuto skvělému sportu přestal aktivně věnovat už před více než dvaceti lety,“ dodal na svém profilu.

Nechceme malovat Andreje Babiše na zeď, ale neradi bychom, aby to bylo ve skutečnosti tak, že ta neviditelná šedá eminence, jejíž dlouhá ruka poslední dobou postrkuje Bartoše za límec do psích kusů jako rádoby premiérské cesty do Bruselu, kafíčka s podnikateli a souká ho do obleků Víta Rakušana, dostala pocit, že když se Andrej Babiš kamarádí například s Jágrem, že předseda Pirátů by se měl taky kamarádit s nějakým úspěšným sportovcem.

Radši nám, Ivane, napište, kolikrát jste dostal na žíněnce nakládačku, jak moc to bolelo, kdo vám kdy rozbil pusu a že když Krpálek trénoval, vy jste mezitím pařil někde za mixákem, protože vám bylo jasné, že na medaili nedosáhnete, tak jste to zkrátka pustil jako devadesát procent lidí, co se nedostanou do vrcholového sportu a radši si místo toho s kamarády užijí pivko a fesťák.

Možná by taková gratulace Krpálkovi byla úspěšnější, protože bude z vás, a ne z toho, co si někdo myslí, že by se mělo napsat.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:08 sobota 27. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 235
  • 119
  • 15
  • 7
  • 7
  • 5