7 důvodů, proč nejezdit do Itálie: Mafie, migranti a věčný chaos!

Po Chorvatsku je Itálie druhým nejoblíbenějším cílem českých turistů. Našinci si tuto jihoevropskou zemi zamilovali i přes nešvary, s kterými se na Apeninském poloostrově setkáte. Po letech vzali na milost dokonce i dříve vysmívaná letoviska na severu země jako Bibione nebo Caorle. Pokud o Itálii uvažujete, přečtěte si následující řádky, možná že změníte názor.

1. Srpen

Vyrazit do Itálie v srpnu může jen ignorant a začátečník. Pokud se vám tu nevdává dcera nebo nezemřela tetička, odložte cestu na září. V srpnu si Italové obvykle vybírají dovolenou a celá země je vzhůru nohama. Ceny letí strmě vzhůru, zatímco míst v hotelích, na plážích i parkovištích povážlivě ubývá. Jestli chcete ušetřit peníze a nervy, jeďte devátý měsíc v roce.

2. Drahé pláže a kalné moře

Italové jsou zdatní obchodníci, a kdyby mohli, prodají vám i vlastní babičku. Při příchodu na pláž očekávejte, že vás zkasírují za „komfort“, který tu najdete – za lehátka, slunečníky, převlékárny a sprchy. Zapomeňte na „ručníkové rezervace“ i na cigárko na lehátku. Oddávat se tabakismu můžete jen na jasně určených místech, čili na „hanbě“.

Eura si rozhodně vezměte s sebou, pokud tedy nechcete absolvovat kalvárii na neplacený úsek, kde zase musíte počítat s větším nepořádkem a tím, že tu nejsou toalety. A to jsme zase u toho nepořádku. Dávejte si velký pozor, kam šlapete a kam si dáváte ručník, abyste si nepřinesli nevítaný a dost aromatický suvenýr.

3. Prodavači fejků

Když už si po půl dni hledání najdete své místo na slunci, zacílí na vás neodbytní plážoví prodavači všehomíra. Hodinky, šátky, kabelky, boty, kšiltovky, trička, vše pravé, jak jinak. Tak určitě. Pamatujte, že jednou kývnete a už se jich nezbavíte. Nehledě na to, že italské úřady nemají padělky příliš rády, přece jen jsou raději, když si Gucciho, Armaniho a další tovar koupíte ve značkovém butiku v Miláně, a ne na pláži v Rimini od senegalského chlapce.

Jen tak mimochodem, právě na pláži v Rimini loni čtveřice afrických přistěhovalců brutálně znásilnila polskou turistku, to jen pro případ, že byste se tu po setmění chtěli koukat na hvězdy a měsíc...

4. Italští seladoni

Z místních mužů jdou Středoevropanky do kolen. Nechodí ve fejkových crocsech, vytahaných bermudách ani tílku po tátovi. Místo toho mají mokasíny, kalhoty padnoucího střihu a parádní košili. Voní. Umějí se chovat. Dvoří se. Svezou vás na skútru. Možná i v kupé Alfa Romeo. Naslibují vám hory doly. Nic z toho ale nečekejte. Takových jako vy mají tucty a vy určitě nebudete jediná, i když vám bude přísahat na Pannu Marii.

Muži, jejichž manželky velmi rády vyrážejí na aerobikové pobyty (nejen) do Itálie, nechť zbystří! Velmi často tím totiž dámy maskují výlety za nočním životem a (ne)vinným milostným dobrodružstvím.

5. „Sladkých“ 20

Zatímco v českých luzích a hájích si sotva kdo dá po obědě oblíbených dvacet, myšleno minut na otomanu nebo gauči, Italové si siestu vzít nenechají a rozhodně netrvá jenom dvacet minut. V době, kdy máte hlad a něco byste si dali, jsou zavřené obchody a i podniky, takže si ho musíte nechat zajít.

Chtěli jste s malými dětmi vyrazit vláčkem na pláž, která je 400 metrů od hotelu. Jenže, ouha, vláček v době po obědě „nepremává“, takže děti musíte buď zabavit jinak, anebo se obrnit a vyrazit na cestu pěšky.

6. Češi, nekraďte

Nic člověka nepotěší tak, jako když sedí dvanáct hodin v autobuse a první, co v Itálii uvidí, je cedule: Češi, nekraďte. Návody na to, jak se správně chovat na dovolené v zahraničí, naštěstí s příchodem migrantů docela vymizely. Italové teď mají úplně jiné starosti než nenechavé Čechy a Poláky, co na trhu ve stánku „otočili“ fejkové tričko Los Angeles Lakers.

7. Bordel

Italové jsou milý, hlasitý a srdečný národ. Bohužel jsou taky trochu líní a některé věci nevidí nebo vidět nechtějí. Haldy odpadků v Neapoli jsou známá věc a jeden ze způsobů, jak mafie vydírá představitele města, aby je dostala tam, kde je chce mít. 

Proč ale tunami odpadků nechají zaneřádit jinak velmi pohlednou pláž na Sardinii, kdy pár kilometrů od ní kotví jachty nejbohatších lidí světa, to vám hlava nebere. Pokud jste měli Čechy za bordeláře, změníte názor.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:39 neděle 9. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 67
  • 47
  • 20
  • 15
  • 7
  • 5