Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Islám je pro nás přínosem,“ říká ministr a Němci si klepou na čelo

    Jestliže CSU omezí počet přijímaných uprchlíků a bude preferovat křesťany, kromě Merkelové rozzlobí i statisíce muslimských uprchlíků. | foto: reprofoto bild.de

    Pětasedmdesátiletý německý ministr financí Wolfgang Schäuble svými posledními výroky potvrdil, že je na čase zvážit odchod do politického důchodu. Velikou nelibost německého obyvatelstva vzbudila slova o přínosu islámu a kultury muslimů pro zemi našich sousedů. Mnozí se nebojí nazvat ministra senilním šílencem.

    Uprchlická krize postihla Německo tak negativním způsobem, že pro zemi pod diktátem Angely Merkelové není návratu. Teroristické útoky extremistů v Berlíně a dalších městech jsou jen špičkou ledovce.

    Německo ohrožuje nespočetné množství spících i aktivních teroristických buněk, a to nejen Islámského státu, sexuální obtěžování a znásilňování je na denním pořádku, problémy s mnohdy negramotnými přistěhovalci mají děti na hřištích i ve školách. Jaký div, že jsou Němci stále k pozitivním hodnotám islámu, předesílaným nezodpovědnými politiky, nedůvěřiví.

    Jeden z nejvlivnějších německých politiků a silná opora Angely Merkelové a celé CDU Wolfgang Schäuble poskytl rozhovor rozhlasové stanici Deutschlandfunk, kde potvrdil, jak moc odtržený od reality může vládní politik být. Extrémní nárůst muslimů a jejich náboženství v zemi totiž považuje za příležitost pro Německo, jak se něčemu naučit a pozvednout svou vlastní kulturu!

    „Islám obsahuje mnoho přínosných lidských hodnot jako je pohostinnost a tolerance,“ prohlásil ministr financí jen tři dny po islámským fanatismem motivovaným útokem na děti a mládež v Manchesteru. „Křesťané a vyznavači dalších náboženství by se od muslimů mohli učit. Islám je součástí Německa,“ prohlásil podle serveru Die Welt Schaüble.

    „Světová náboženství nám říkají, abychom přijímali druhé jako bratry a sestry,“ dále také citoval slova bývalého prezidenta Joachima Gaucka: „Naše srdce jsou široká, ale možnosti omezené.“ Jenže diskutující pod článkem zdaleka tolik pochopení a velkorysosti pro hodnoty islámu a idealismus ministra financí nemají.

    „Jsou lidé, kteří si i v pokročilém věku udrží své duševní schopnosti, a jiní, kteří jsou duševně v rozkladu. Ti druzí nemají co dělat ani v politice, ani za volantem, mohlo by to mít zničující dopad,“ píše například diskutující Lucky L. mezi mnoha sty rozhořčených příspěvků německých občanů.

    „Jaká příležitost? Muslimové mají často velmi odlišné představy o způsobu života než Evropané,“ diví se Christine N. A dodává, že zkušenosti z Francie a Velké Británie mluví o opaku a nesnadném řešení přistěhovalecké otázky.

    „Potrestání Nemců jako příležitost?“ ptá se Sabine F. a Rudi H. se domnívá, že příležitost vidí v bezprostřední politické likvidaci ministra. „Je to starý a zahořklý člověk, nemá co dělat ve vedoucí pozici,“ píše Klaus H. a další diskutující mu doporučuje vylézt ze svého opancéřovaného auta a projet se příměstským vlakem nebo pobýt chvíli na nádraží a užít si trochu islámské tolerance a pohostinnosti.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:18 sobota 23. září 2017. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      77
    • Tvl
      28
    • Super
      19
    • Sladký
      13
    • Cože
      9
    • Haha
      8
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...