Britka se přidala k IS: Džihádisté mi pomohou od rasismu, tvrdí

Britka Tania Georgelas (33) se celý život potýkala s rasismem, je totiž napůl Bangladéšanka a je tak snědé pleti. Jako odpověď na své trápení si však vybrala skutečně netradiční řešení, stala se totiž nevěstou ISIS, aby tak podle vlastních slov získala zpět svou čest.

Tania Georgelas (33) to prý nikdy neměla lehké. V Londýně, kde vyrůstala, od malička musela čelit rasistickým útokům kvůli barvě pleti. Je totiž poloviční Bangladéšanka, a tak je její pokožka snědá. Mnohokrát prý oknem jejího domu prolétl kámen a již v dětství byla pro svou odlišnost šikanována. Rozhodla se však pro radikální řešení! 

V roce 2004 se provdala za Johna Georgelase, konvertitu k islámu britského původu, kterému velmi rychle porodila čtyři děti. Byl to právě on, kdo ji radikalizoval a přivedl k myšlenkám ISIS. Proč tak násilná ideologie ženu zaujala?

„Trpěla jsem kvůli rasismu. Hledala jsem cestu, jak se očistit a znovu najít svou čest,“ uvedla žena na vysvětlenou. Dodala, že snila o tom, že vychová své děti v duchu islámu a to tak, aby se samy staly atentátníky.

V roce 2013 na žádost manžela odcestovala s celou rodinou do Sýrie, aby se připojili k ISIS. „Nechtěla jsem, necítila jsem se na to připravená,“ uvedla Tania, „manžel však stále naléhal, a tak jsem se utěšovala tím, že alespoň mé děti budou moci opravdu sloužit bohu a stanou se z nich opravdoví bojovníci.“

Po nějakém čase však začala Tania i její děti v Sýrii trpět závažnými zdravotními problémy. Všichni měli infekci a prý dokonce zvraceli larvy podivných parazitů. Proto se nakonec zoufalá žena i s dětmi vrátila do Británie a na žádost příbuzných se s manželem rozvedla. Na svém ani jeho jednání však dosud neshledává cokoli špatného.

„Manžela chci zpátky, nedokážu si pomoct, stále ho miluji a nevím, jak tomu zabránit,“ uzavřela. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:18 úterý 6. března 2018. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 8
  • 7
  • 5
  • 4
  • 4