Smrtící agentura ISIS: „Nabízejte práci či prohlídky bytů a pak vražděte!“

Poslední vydání propagandistického časopisu Rumiyah, který vydává teroristická milice Islámský stát, nabádá k novým způsobům teroru samozvaných džihádistů proti „nevěřícím“ v Evropě a USA. Takzvaní „vojáci kalifátu“ by měli přistoupit šíření teroru mimo jiné pomocí falešných inzerátů.

V článku jsou příznivci ISIS rozptýlení po světě vyzýváni k šíření teroru za každou cenu. Jako ideální taktika je „unášet bezvěrce a držet je jako rukojmí“. Ale to pouze do chvíle, kdy budou násilně usmrceni ve stavu naprostého ponížení.

Kromě osvědčeného sekání hlav, podřezávání, upalování a zabíjení automobily doporučují autoři i nové neobvyklé formy vraždění nepřátel Proroka.

„Lákejte je na pracovní nabídky. Až přijdou na pohovor, tak je zabijte,“ píše se v časopise. Další variantou jsou inzeráty na pronájem nebo prodej bytu. Oběti mají být opět na falešné prohlídce usmrceni.

Podobně potom chtějí zneužívat obchodování na internetových trzích, třeba na portálu eBay. „Když si budou chtít vyzvednout zboží, tak zabíjejte,“ říkají instrukce s tím, že je zapotřebí šířit teror, jak jen to je možné, a nechat nepřátele žít ve strachu.

Kromě pochvalných slov o útocích na kluby Bataclan a v Orlandu označují islamisté jako optimální cíle útoků obchodní centra, sportoviště, kina, univerzity a restaurace. Zároveň nabádají k organizovaným invazím do obchodů a na výstavy se zbraněmi ve Spojených státech.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:20 pondělí 4. září 2017. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 14
  • 13
  • 12
  • 7
  • 6