Tragédie v miliardářské rodině Rothschildů a Goldsmithů: Kdo jsou rodiče zesnulé Annabel?

Neexistuje snad pro rodiče větší bolest než zažít smrt vlastního dítěte. Taková tragédie právě potkala Kate Emmu Rothschildovou (37) a Bena Goldsmitha (38), dědice dvou boháčských dynastií. Jejich milovaná dcera Iris Annabel Goldsmithová (†15) zemřela v pondělí při jízdě na čtyřkolce. Co jsou Rothschildové a Goldsmithové zač?

Smrt v rodině Rothschildů

V žilách jí sice kolovala krev jednoho z nejbohatších klanů na světě, z dědictví ale krásná Iris Annabel Goldsmithová nebude mít nic. Na začátku týdne tragicky zemřela po pádu během jízdy na čtyřkolce. I když byla k tragédii ihned přivolána záchranka, patnáctileté Iris Annabel už nebylo pomoci. Nehodu stále vyšetřuje policie.

S tragédií se těžce srovnává jak její matka, tak otec, který sdílel na Twitteru velmi smutný vzkaz. „Drahý bože, moc tě prosím, vrať mi mou nádhernou milovanou dceru. Moc tě o to prosím. I když to ale neuděláš, dej na ni prosím pozor. Moc ji miluji a tu bolest, kterou prožívám, nejde slovy popsat,“ napsal Ben Goldsmith na sociální síti.

Kdo byli rodiče Annabel Goldsmithové, nejmladší dědičky rodu Rothschildů?

Ben Goldsmith s Kate Rothschildovou spolu měli tři děti, Annabel byla nejmladší. Manželství trvalo jen devět let.

Ben Goldsmith pochází z jedné z nejbohatší britských obchodnických rodin, jeho otcem byl miliardář sir James Goldsmith. Ben se zabývá financemi, je milovníkem ekologie a dělá poradce na ministerstvu životního prostředí.

Kate Emma Rothschildová studovala módní návrhářství, sama si mimochodem navrhla také svatební šaty. Dnes pracuje v hudebním průmyslu a je známá svým bohémským stylem života.

Ben Goldsmith je smrtí své dcery zdrcen.

Svatba jako spojení nejbohatších rodů

Dvojice se rozhodla své životy spojit svatbou v roce 2003, po třech letech známosti, z toho roku společného bydlení. Benovi tehdy bylo jen třiadvacet let, Kate jednadvacet. V té době ještě studovala a už čekala prvního potomka. V rodě Rothschildů jsou ale sňatky v raném věku tradicí. Manželé spolu měli tři děti, dva syny a dceru Annabel, která byla nejmladší.

I když byl sňatek jako spojení dvou nejbohatších britských rodů považován za jeden z nejzásadnějších sňatků desetiletí, po devíti letech se manželství rozpadlo. Uvádí se, že jednou z příčin mohl být zálet Kate Rothschildové s americkým raperem, který tehdy média po celém světě rozmazávala.

Rody Rothschildů i Goldsmithů pocházejí z Německa. Goldsmithové si původní rodové jméno Goldschmidt „poangličtili“ v 19. století.

Židovská rodina Rothschildů patří mezi nejbohatší bankéřské a uhlobaronské rody na světě, které výrazně přispěly k industrializaci Evropy. Dynastie až do druhé světové války působila také na Ostravsku. Založil ji Mayer Amschel Rothschild a postupem doby rodina rozšířila svůj vliv kromě bankovnictví také na další hospodářské oblasti, mimo jiné na vinařství.

Ben Goldsmith poslal své dceři vzkaz do nebe.

O klanu Rothschildů kolují desítky příběhů, které zobrazuje řada filmů a dalších děl. Během druhé světové války byli nacisty považováni za příklad sílícího vlivu a nečestnosti židovského obyvatelstva. 

Rothschildové figurují v nesčetném množství konspiračních (ilumináti) a antisemitských teorií. Mluví se o nich jako o jednom z rodů, který má ovládat svět.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:57 sobota 9. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 27
  • 18
  • 17
  • 17
  • 14