Rodina z Indie má z ostudy kabát: Na Bali sbalili v hotelu fén, vázu i dávkovač na mýdlo

Rodina z Indie si chtěla z dovolené na Bali odvézt „pár suvenýrů“ v podobě vybavení hotelu. Personál zjistil, že dost věcí chybí, a přistoupil proto k prohledání kufrů a batohů odjíždějících hostů. Potupnou situaci se navíc podařilo natočit, takže se Indové „proslavili“ po celém světě. I když o takovou slávu jistě nestáli.

Věci poházené u auta, emotivní dohady a mezi tím vším hotelový dávkovač mýdla, ozdobná dóza, a dokonce i fén. Amatérské video, které se objevilo na Twitteru, zachytilo situaci, do níž se nechce dostat nikdo z turistů.

Rodina indických turistů se kvůli tomu proslavila nejhorším možným způsobem, jak upozornil web Hindustan Times. Řada lidí cestujícím pobertům zazlívá, že dělají ostudu celému národu. 

Ve videu je také slyšet, jak se turisté brání přivolání policie a slibují, že vše zaplatí a ještě přihodí bonus navrch. „Když si můžou dovolit dovolenou na Bali, můžou si ty věci i koupit. Proč je proboha kradou? Měli by jim sebrat pasy,“ zuřil jeden z diskutujících.

Jiný přidal fotku ze švýcarského hotelu, jehož personál vydal speciální instrukce právě pro turisty z nejlidnatější země světa. V nich je mimo jiné nabádá, aby nekradli jídlo ze švédských stolů a na chodbách se pohybovali tiše.

Podobně špatnou pověst a návyky měla v 90. letech bohužel i řada českých turistů. Podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Jana Papeže už jsme naštěstí úplně jinde.

„Češi už jsou dnes zkušení cestovatelé, ty divoké historky z 90. let už jsou dávno pryč,“ má jasno expert na cestovní ruch. „Turisté, kteří se chovají podobně jako rodina ze zmíněného videa z Bali, to často dělají z nevědomosti,“ řekl pro TN.cz Papež.

„Mají pocit, že když si zaplatí hotel, že všechno v pokoji je jakoby jejich: ručníky, pantofle... Hotely už se ovšem dokázaly přizpůsobit a do pokojů dávají ceníky vybavení. Takže si něco na památku odvézt můžete, ale musíte za to zkrátka zaplatit,“ dodal.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:17 úterý 26. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 21
  • 15
  • 14
  • 10
  • 9
  • 6