Pavlová zamířila na Hrad v barvách trikolóry a s rudým kabátem. Výběrem překvapila

Na inauguraci budoucího prezidenta Petra Pavla (61) příjemně a velmi decentně zazářila první dáma Eva Pavlová (58). Dorazila na Hrad oblečena symbolicky v barvách trikolóry, kdy modrou barvu tvořily šaty z dílny české návrhářky Zuzany Kubíčkové, k nimž sladila červený kabát od stylistky Štěpánky Pivcové. Bílou reprezentovala malá brož s přírodním motivem. Láskou k českým návrhářům a šperkařům je Pavlová už proslulá, inspirace jejího stylu zahraničím je ale více než zjevná.

Šaty na inauguraci pro budoucí první dámu zůstávaly dlouho opředeny záhadou. Návrhářka Zuzana Kubíčková je musela navíc upravit, měnila se třeba podoba výstřihu nebo délka rukávů. Známá nebyla ani finální podoba celého outfitu. Nakonec bylo velkým překvapením, když Eva Pavlová zamířila na Hrad oděna do barev trikolóry. Základ tvořily modré šaty, jež doplnila rudým kašmírovým kabátem od Štěpánky Pivcové, která obléká i samotného Petra Pavla. Bílou barvu symbolizovaly šperky, drobné náušnice a brož s přírodním motivem.

Z čistě estetického hlediska sluší Pavlové světle modrá nejvíce ze všech odstínů modré, není proto divu, že tmavě modrou, která na české vlajce je, nahradila na šatech světlejší a méně kontrastní nebeská modř, již s velkou pýchou vynášejí i političky a manželky prezidentů ve světě. Vzhledem k tomu, že je Pavlová světlejší typ, byla zvolena místo klasické rudé barvy barva kabátku spíše rajčatová, která blondýnkám zpravidla velmi lichotí.

Škoda že samotná bílá byla upozaděna jen do šperků, bílý kabátek by byl možná o chloupek vhodnější než rudý, k tomu by působily krásně svěže a mladistvě tělové lodičky a psaníčko.

Lodičky, které Pavlová nazula, měly rozšířený podpatek, to kvůli složitosti terénu, dlouhé chůzi po dlaždicích, venku se navíc předpokládal déšť, který skutečně pár minut po příchodu páru přišel. Široký podpatek je obecně pohodlnější na delší nošení, navíc postavu neprodlužuje tolik jako třeba jehly, jež si oblíbila například Melania Trumpová.

Boty byly sladěny s malou černou kabelkou, celkově se dá ve stylu velmi snadno rozpoznat lehká inspirace manželkou francouzského prezidenta Emmanuela Macrona Brigitte Macronovou.

Eva Pavlová výběrem outfitu překvapila.

Pavlová je svou láskou k českým stylistům a návrhářům známá, stejně jako láskou k brožím. V den výsledku voleb vynesla šperk znázorňující růžový kaštan od Hanuše Lamra, květinu na hrudi vynesla i dnes.

Velmi příjemným ozvláštněním je i samotná „duše“ úboru, tedy to, že Pavlová nesáhla znovu po růžové, která ji během kampaně věrně doprovázela. Základem je správná délka šatů pod kolena a velmi decentní výstřih.

Eva Pavlová je elegantní dáma.

Kromě šatů a šperků je Eva Pavlová věrná českým tvůrcům i v případě kabelek. Na veřejnosti se několikrát objevila s modelem od značky Folbeur, za níž stojí česká návrhářka Markéta Folberová. Pavlová se nebojí sahat ani po materiálech z kontroverzní pravé kůže.

Příjemným překvapením byl i účes, jenž nyní působí ještě elegantnějším dojmem. Budoucí první dáma se zbavila „ucouraných“ delších pramínků.

Eva Pavlová dorazila na inauguraci oděna do barev trikolóry.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:10 pátek 7. července 2023. Anketa je uzavřena.

  • 113
  • 66
  • 11
  • 5
  • 4
  • 3