Česká teroristka od pražského imáma: Všichni se jí smáli, že má knír!

Policie obvinila tři Čechy z terorismu a účasti v teroristické organizaci. Jedním z nich je radikální muslimský kazatel Samer Shehadeh. Náboženský fanatik pořádal tábory pro děti ve jménu Alláha, na které holčičky směly jen v doprovodu otce. Obviněn je i jeho bratr s manželkou. Spolužáky ženy kontaktovala TV Prima.

Čtyřiadvacetiletá muslimská konvertitka pochází z malé vesničky na Mělnicku. Původně se jmenovala Kristýna Hudková, ale když přičichla k islámu, změnila si jméno na Fatima. Později se provdala za mladšího bratra zmíněného radikálního kazatele, který pořádal islámské tábory.

Muže prý před svatbou nikdy neviděla. Mladý pár následně vycestoval do Sýrie, kde se dvojice účastnila bojů v teroristické organizaci navázané na organizaci al-Káida. Podle spolužáků byla Fatima zvláštní už na základní škole. 

„Ve škole nebyla moc oblíbená. Kluci si z ní dělali neustále legraci, že má knír, a házeli po ní špinavou houbu. Hrála si ráda na to, co nebyla, a dělala ze sebe hrdinku, jak je zbije. Pořád si něco vymýšlela. Říkali jí, že má chlupaté ruce jako gorila. Ale většinou si za to mohla sama svými provokacemi,“ uvedly její spolužačky ze základní školy.

Radikální kazatel Samer Shehadeh mladou dvojici v záměru vyjet do Sýrie údajně podporoval a pomáhal jim vycestovat. Tajné služby se o něj zajímaly už v minulosti, například odmítal veřejně odsoudit teroristické útoky a propagoval právo šaría.

Obvinění jsou stíháni z účasti na teroristické skupině a podpory a propagace terorismu, za což jim v krajním případě hrozí trest až patnáct let vězení. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:07 čtvrtek 24. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 5