Slovenský premiér Matovič, který se nakazil koronavirem: Hnus falešnější než úsměv prostitutky

Dlouhé měsíce patřil k těm, kteří veřejně hlásali, že koronavirovou pandemii není dobré podceňovat. Teď se slovenský premiér Igor Matovič svěřil, že nemocí covid-19 sám onemocněl. „Pokud bych měl možnost obětovat svůj život za život tisíců nevinných obětí, udělám to,“ napsal slovenský předseda vlády na sociální síť a později i popsal, jak jeho boj s nemocí probíhá. Koronavirus označil za hnus, který je falešnější než úsměv prostitutky.

Matovič není prvním členem slovenské vlády s pozitivním testem. Nakažená je také vicepremiérka Veronika Remišová, ministr obrany Jaroslav Naď a ministr zemědělství Ján Mičovský. V karanténě je kvůli kontaktu s nakaženým i ministr životního prostředí Ján Budaj.

„Vánoční svátky jsem měl strávit jako pomocná síla v nemocnici. S cílem poukázat na oběti našeho sobectví: na nemocné, mrtvé a do úmoru unavené zdravotníky. Nyní budou zřejmě plány trochu jiné. Ano, statisticky bych to měl přežít bez újmy, ale pokud bych měl možnost obětovat svůj život za život tisíců nevinných obětí, udělám to,“ napsal Igor Matovič na svém Facebooku a přiložil také SMS zprávu, kde se píše, že je pozitivní.

Matovič ve svém příspěvku připomněl, že patřil k těm politikům, kteří slovenské občany varovali, aby koronavirovou pandemii nebrali na lehkou váhu.

„Devět měsíců mi nezáleželo na ničem více než na ochraně zdraví a životů těch nejbezbrannějších z nás. Na životech starých a nemocných lidí, kteří se náhle stali rukojmími našeho přístupu k nim. Devět měsíců neustále bojuji s lidmi, kteří měří míru pandemie pouze množstvím zavřených barů a štvou lidi proti opatřením a vlastní vládě,“ uvedl premiér, který se podle svých slov těšil na klidné svátky. Těch se ale nedočká.

Za své jednání během koronavirové pandemie se Matovič stal mnohokrát terčem ostré kritiky. Nedávno se do něj na sociální síti pustil například zpěvák Paľo Habera (58).

„Někde to politici zvládají a někde ne. Nelíbí se mi způsob vládnutí současné vlády a hlavně našeho premiéra Matoviče. Být dobrým politikem a vůdcem je úplně něco jiného, než on předvádí. Jasně mi ukazuje, že se k premiérskému křeslu dostal nešťastnou náhodou: zoufalou reakcí lidí na katastrofální stav naší politiky a země, která zatím moc štěstí v podobě dobrý politiků neměla. Je vlastně zázrak, že máme skvělou prezidentku,“ napsal na svém Instagramu Habera.

Ten rafinovaný hnus je falešnější než úsměv prostitutky

Právě na slova Paľa Habery a dalších kritiků se rozhodl Matovič zareagovat. 

„Omluvte mě, prosím. Jsem jako slon v porcelánu a dělám chyby, ale neumím se toho zbavit. Nedokážu se v této válce odpoutat od jediného pro mě podstatného cíle: chránit to nejvzácnější, co zůstalo těm nejbezbrannějším z nás. Jejich zdraví a životy,“ hájí své kroky Matovič.

Slovenský premiér také veřejně popsal, jak jeho boj s nemocí probíhá, a vybral si velmi zajímavé přirovnání.

„Od začátku říkám, že je to rafinovaný hnus, a nakonec přelstí i mě. A v poslední možné chvíli, protože v den, kdy mi skončí karanténa, bude zřejmě naočkovaný první šťastlivec. Držte se a nenechte se nikým a ničím zlákat, ten hnus je falešnější než úsměv prostitutky,“ napsal Matovič.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 neděle 18. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 77
  • 66
  • 32
  • 23
  • 22
  • 14