Matovič si dělá ze Slováků legraci. Odborníka na covid-19 hledá raději na Facebooku

Slovenský premiér Igor Matovič je terčem stále větší kritiky za to, jak nezvládá vést svou zemi během krize spojené s koronavirem. On sám se hájí, že pracuje dnem i nocí, až nakonec vypěnil na sociálních sítích, kde se pustil do Slováků. Pět milionů z nich si prý zřejmě myslí, že jsou odborníky na koronavirus a mohou radit. Navíc Slovensko otevřeně přiznalo svůj velký problém s rozšířením nemoci covid-19 v rámci romských osad, před čímž premiér podle svých slov varoval už dávno.

Někteří mu říkají „šílený“ Igor a kritizují jeho chování během současné krize. Hádky s ministrem financí, podivné vize spojené s naprostým odstřihnutím Slovenska od zbytku světa i předčasné prázdniny školáků, o nichž ve vládě nevěděl nikdo kromě Igora Matoviče.

Premiér se před občany hájí tím, že tvrdě pracuje v „intenzivním režimu“, aby zajistil Slovensku úspěch v boji s nemocí.

„Dělám, co můžu. Šestý den v kuse. Dnes jsem na klíčovém jednání s představiteli laboratoří, pojišťoven, ministerstev a s hygieniky dohodl průlomovou dohodu, která zabezpečí, abychom v průběhu pár dnů zvýšili počet testů desetinásobně,“ psal v minulosti na svých stránkách Matovič ve snaze dokázat lidem, že skutečně ví, co má dělat.

Jenže ostrá kritika nepolevuje, spíše naopak, a tak se není příliš čemu divit, že si Matovič nakonec rýpl i do samotných Slováků.

„Inzerát. Hledám do poradního týmu premiéra na slovo vzatého špičkového odborníka na boj s covidem-19. Pokud jste ale jedním z těch pěti milionů, kteří se už veřejně do konkurzu přihlásili, životopis mi posílat nemusíte,“ vzkázal svým občanům Matovič, který se snažil zprávu následně odlehčit, ale ne všichni sdíleli jeho smysl pro humor.

Slováci mu mezitím stihli připomenout, že země má pět a půl milionu občanů, kteří jsou podle něj ale stejně hlupáci, jen on je ten pravý mesiáš.

Je jen chvíli po volbách a Igor Matovič řeší první spory s občany.

Vzájemného napětí se snaží využít opozice, která připomíná, že „přece vždy říkala“, že Matovič není správnou volbou na premiéra.

Možná tím nejhlasitějším kritikem je Tomáš Drucker, jenž byl v minulosti ministrem zdravotnictví. Podle něj se Matovič pokouší na Slovensku o podivný sociální experiment, na který mohou lidé jen doplatit.

A aby těch problémů nebylo pro Matoviče málo, musí řešit to, že už šestnáct romských osad v zemi bylo pozitivně testováno na výskyt nemoci covid-19.

„Hoří nám oheň, jehož rozsah ani nedokážeme změřit. Lidé boží, buďte prosím mimořádně opatrní a v žádném případě nepolevujte ve vaší odpovědnosti,“ vzkázal Slovákům premiér s tím, že se cítí jako zbitý pes, ale slíbil lidem říkat pravdu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 15. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 26
  • 23
  • 15
  • 15
  • 15