Rosteme díky vám. iDNES Premium slaví první rok

iDNES Premium slaví první rok. | foto: Expres

Podrobné analýzy, profilové rozhovory, obsáhlé reportáže, komentáře či investigativní zpravodajství, to jsou žánry, jimiž svět internetového zpravodajství obohacují stránky iDNES Premium. Projekt, který právě dnes slaví první narozeniny, nabízí vedle čtenářských zážitků také filmy, zvýhodněné vstupenky a další zábavu. Zájem o členství v prémiovém klubu ukazuje, že tato cesta má smysl.

Jaký byl první rok se zlatým logem iDNES Premium?

Řečí čísel to byl rok úspěšný. Vydali jsme 6500 prémiových článků, které si čtenáři zobrazili více než stomilionkrát! Uživatelé si také stáhli 140 000 digitálních vydání novin a časopisů, pustili si 63 000 filmů či ve 23 000 případech využili členství k výhodnému nákupu vstupenek.

Členství v prémiovém klubu zavedlo čtenáře na atraktivní koncerty, na pražský zápas NHL i na fotbalové derby Sparta–Slavia v době, kdy byl na stadiony jen velice omezený přístup. Výherci v prémiové soutěži navštívili zadarmo pražskou zoo, mnozí dovolenkáři si díky voucherům z iDNES Premium zlevnili prázdninové atrakce kupříkladu ve Špindlerově Mlýně či na Dolní Moravě.

Kmen předplatitelů stále roste. Členství na zkoušku v prvních dvou měsících okusilo více než 300 000 čtenářů, do plného prémiového režimu pak vstoupilo téměř 56 000 předplatitelů, což jsou skvělá čísla.

Při výběru prémiových článků redakce dbá na rozmanitost žánrovou, tematickou i regionální. Se zlatým logem tak vycházejí články od rozhovorů po reportáže, od kultury po odborná medicínská či vědecká témata, zprávy z českých i moravských regionů, stejně jako ze všech koutů světa.

Nevěříte? Stačí se podívat na nejčtenější články, kde jsou vedle sebe rozhovor s výživovým poradcem, vyprávění herečky ze slavné vánoční reklamy, reportáž z věznice Mírov či rozhovor s bývalým šéfem Škodovky Kulhánkem o neudržitelnosti elektroaut.

iDNES Premium však nemyslí jen na většinové publikum, dostatek čtiva je vždy připraven i pro další zájmové skupiny. Sportovní čtenáři oceňují pohled do zákulisí, ať už formou otevřených rozhovorů, komentářů, či fundovaných reportáží. Velkou pozornost poutají prémiové články také v odborných rubrikách, jakými jsou Auto, Technet, Mobil či Bonusweb. Své místo mají na webu den co den také komentáře a další názorové texty.

Napříč všemi rubrikami prochází nejoblíbenější prémiový žánr rozhovor. V uplynulém roce redaktorům odpovídaly osobnosti, jakými jsou Zdeněk Svěrák, Milan Lasica, Jiří Lábus, Lucie Bílá, Václav Klaus, Jan Saudek a mnoho mnoho dalších. Vybrali jsme 365 nejlepších rozhovorů, přečtěte si je ZDE.

Žánr rozhovorů zdobí i nejúspěšnější seriál prémiového webu, jímž je cyklus Lékaři Česka. V tuto chvíli už má 78 dílů, v nichž dostali slovo například Pavel Pafko, Pavel Kolář, Jan Hnízdil a řada dalších špičkových odborníků.

První rok prémiového projektu přinesl i další seriálová zastavení. Pozvali jsme vás na cestu do historie v cyklu Husité: mýty a fakta, radili jsme kam na výlet v Česku i v zahraničí, připomněli jsme výročí formule 1 i brněnského Masarykova okruhu, projeli nejkrásnější železnice světa a zastavili se i u závažnějších společenských témat v cyklech Lichva v Česku, Sousedské války i v historických Krimi příbězích.

Dnem prvních narozenin nic nekončí, zítra vychází další várka prémiových článků, chystáme další výhody, soutěže a atraktivní filmy. Děkujeme vám za vaši přízeň a těšíme se na další společné týdny, měsíce a roky.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:34 pátek 15. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 20
  • 19
  • 18
  • 17
  • 17