Irma osvobodila stovky zločinců! Se zbraněmi nyní terorizují Karibik

Stovky kriminálníků terorizují karibské ostrovy poté, co se v důsledku ničivé přírodní katastrofy dostali ze svých vězení. Tyto nebezpečné osoby vyzbrojené noži, mačetami a střelnými zbraněmi stojí často za drastickým rabováním cizího majetku na zasažených územích.

Na některé ostrovy v oblasti byly vyslány pořádkové síly z Velké Británie, Francie a Nizozemí. Ozbrojení uprchlí vězni nyní děsí civilní obyvatelstvo ostrovů, které se zotavuje z ničivého účinku tropické cyklony Irma.

Například na ostrově Svatý Martin šéf místní policie sdělil, že za problémy je zodpovědný gang asi šesti set místních delikventů. Zděšení turisté na tomto holandsko-francouzském ostrově uvádějí, že vlna zločinců zaútočila na hotelové pokoje, obchody a domy. Řada z nich se ve strachu před rabujícími uzamkla ve svých pokojích a bojí se vycházet.

Nizozemské bezpečnostní složky vyslaly do své části Svatého Martina vojenské posily. Majetek je naprosto bez ochrany, majitelé si stěžují kvůli nastalému bezpráví. Jeden z holandských vojáků uvedl, že každých deset minut zabrání loupeži. Místní berou právo do svých rukou a ozbrojují se.

O nic lepší situace nepanuje ani na Britských Panenských ostrovech. Také tam se šíří násilná anarchie a britský ministr zahraničí Boris Johnson uvedl, že do oblasti odletělo asi 50 speciálně vycvičených policistů, aby bránili majetek před rabováním.

Syn amerického magnáta vlastnícího společnost Virgin Sam Branson lituje nejen zničení luxusního rodinného sídla hurikánem, ale také podle Daily Mailu řekl: „Je velmi smutné vidět takový nárůst občanských nepokojů.“

Pět set vojáků vyslala Francie na ostrovy Svatého Bartoloměje, úřady potvrdily smrt nejméně desítky lidí na Kubě, další násilnosti a bezpráví hlásí ostrovy Anguilla nebo Barbuda. I tam Irma ničila s rychlostí větru 185 km/h.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:25 středa 10. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 10
  • 9
  • 9
  • 9
  • 8