Skandál v Hurghadě: Za smrt turistů možná může hotel, běžně podával syrové jídlo

Egyptskou Hurghadou zahýbal případ podivného úmrtí manželského páru z Británie. Podle prvních prognóz měla být jejich smrt přirozená, celá záležitost se ale začíná zamotávat. A indicie pomalují ukazují na to, že vinu na dvojnásobné smrti nese hotel Steigenberger Aqua Magic, kde byli manželé ubytováni. Ačkoliv to až dosud jeho vedení popíralo, začínají se množit stížnosti na absolutně tragické hygienické podmínky. Dokonce se objevily fotografie zkaženého jídla, které je návštěvníkům servírováno!

Hurghada jako by záhadné případy snad přitahovala. Média z celého světa teď probírají smrt dvou britských turistů, devětašedesátiletého Johna Coopera a jeho o šest let mladší ženy Susan. Ti měli podle prvních zpráv zemřít bez cizího zavinění – muž na infarkt a žena žalem z jeho smrti. Jenže teď se zdá, že je vše jinak.

Řada indicií ukazuje na to, že svůj podíl by na tragickém úmrtí mohl mít hotel Steigenberger Aqua Magic. O možnosti, že se manželé otrávili jídlem, se mluvilo od začátku, vedení ale všechny přesvědčovalo, že nikomu jinému špatně nebylo. To ale není tak úplně pravda.

Jak se nyní ukázalo, ve skutečnosti se na hotel Aqua Magic jen hrnou stížnosti či dokonce žaloby. Nick Harris, který se zabývá ochranou cestujících, serveru The Sun prozradil, že on sám se za poslední čtyři roky zabýval čtyřiceti případy zdravotních problémů.

„Bohužel, nejsem překvapen. Lidé jsou znepokojeni právem, standardy v hotelu se propadly a teď to vypadá, že za to lidé zaplatili životem. Tento hotel zavinil vážné zdravotní problémy hostů a evidentně s tím nic neudělal,“ řekl.­

Serveru se začali ozývat lidé, kteří s hotelem neblahé zkušenosti mají. A třeba z fotografií běžně podávaných jídel běhá mráz po zádech. Žádnou výjimkou není naprosto syrové maso.

Dá se jen těžko věřit, že takové jídlo nabízí pětihvězdičkový hotel.

„Jídlo bylo prostě nechutné, nedovařené. Vím, že bylo špatně více lidem. U poloviny jídel jsme nevěděli, co to je, nebo jsme je vůbec jíst nemohli, protože to bylo uprostřed syrové. V podstatě jsme v tomto pětihvězdičkovém hotelu strávili dva týdny na chlebu a hranolcích, protože jsme alespoň měli jistotu, co jíme,“ říká jako jeden z mnoha muž, který se z hotelu vrátil domů v pátek.

Je těžké uvěřit, kolik záhadných kriminálních případů se v Hurghadě za poslední roky odehrálo. V několika případech o tom vědí své i Češi. Asi za všechny mluví případ dvojnásobné vraždy Moniky a její dcery Klárky, za niž byl k výjimečnému trestu odsouzen Petr Kramný

Zpočátku se mělo za to, že vrahem vůbec není, následný soud zase provázela řada dohadů a nesrovnalostí. O obnovu procesu s Kramným teď usiluje spolek na podporu nezávislé justice Šalamoun.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:59 neděle 23. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 24
  • 19
  • 19
  • 16
  • 13
  • 12