Další skandál hotelu v Hurghadě: Dva hosté se nakazili smrtelnou bakterií!

Na hotel Steigenberger Aqua Magic, v němž nedávno zemřel britský pár John a Susan Cooperovi, se žene další malér. Dva hosté se totiž nakazili bakterií Shigella, která je původcem onemocnění zvaného úplavice. Jde o nemoc, na niž ročně zemře více než půl milionu lidí, není proto vyloučeno, že hotel bude mít na krku další úmrtí.

Důvod smrti Johna a Susan Cooperových na pokoji hotelu Steigenberger Aqua Magic v Hurghadě se stále zjišťuje. Prošetřuje se hned několik variant a jednou z nich je i otrava způsobená naprosto otřesnými hygienickými podmínkami, které v hotelu panují.

V uplynulých dnech se například na internetu objevily fotografie syrového masa, které hotelová restaurace klientům servíruje. Přišlo se také na to, že hotel čelí desítkám žalob a stížností lidí, kteří si vytrpěli akutní žaludeční problémy a dovolenou strávili na kapačkách.

Teď se navíc na hotel valí další skandál. U dvojice návštěvníků – ženy a její dcery, které byly mezi evakuovanými po smrti Johna a Susan, se totiž začaly projevovat vážné zdravotní komplikace. O případu informoval britský Telegraph.

Podle testů jsou obě nakaženy bakterií zvanou Shigella. Ta se nejčastěji přenáší jídlem či závadnou vodou, a jak mimo jiné prozradil bývalý zaměstnanec, právě nebezpečnou místní vodou kuchaři v hotelu běžně omývají jídlo.

Shigella způsobuje nemoc známou jako úplavice, která se projevuje silným a krvavým průjmem, prudkými bolestmi břicha, horečkami a v krajním případě i protržením střevní stěny.

Hotelu Steigenberger Aqua Magic teď hrozí, že bude mít na krku další dva životy. Shigella se totiž sice může projevit ve slabší formě a zmizet sama či nasazením antibiotik, zároveň ale může být i smrtelná. Pravděpodobnost je sice nízká, i přesto si však tato bakterie ročně vyžádá přibližně 600 tisíc životů.

Zda byla otrava jídlem, či nakažení podobnou bakterií příčinou smrti i u Johna a Susan, to prokáže až probíhající vyšetřování. 

Jejich dcera Kelly Ormerodová si ovšem stojí za tím, že příčinou smrti byla nebezpečná látka v pokoji rodičů, kterou tam bylo cítit už předchozího dne večer. Oba navíc byli ještě den před smrtí naprosto zdraví, zdravotní komplikace se objevily až v osudný den.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:01 sobota 29. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 19
  • 11
  • 10
  • 9
  • 8