Sprostý Hřebejk: „Nasr… vám na ruce!“ Obvinil Zemana z pomoci ruským špionům

Režisér Jan Hřebejk je v poslední době pěkně v ráži a na svém Twitteru pálí ostrými na všechny strany. Nejsou mu proti mysli ani vulgární výrazy a s chutí komentuje politickou situaci v zemi. Prezidenta Zemana kritizuje opakovaně, nyní se zaměřil i poslance SPD Miloslava Roznera a předsedu sokolovské kulturní komise za ANO Radka Laurina, které počastoval verbálními výkaly.

V jednom ze svých posledních tweetů se filmař ostře vymezil proti členovi parlamentního imunitnímu výboru Miloslavu Roznerovi z SPD. Tento manažer rockové zábavové kapely Argema se neslavně proslavil svým nekompetentním blábolením v předvolební debatě ČT na téma kultury.

Tehdy ho moderátor Jakub Železný „ugriloval“ za pomoci poměrně jednoduchých dotazů. Nedávno pak na sebe Rozner upozornil zpochybňováním existence romského koncentráku v letech.

Dalším pánem na holení je pro Jana Hřebejka předseda kulturní komise města Sokolov Radek Laurin z ANO. Ten kritizoval studenty stávkující v Sokolově v rámci petiční akce #VyjdiVen, když je popsal jako zmanipulované a nezpůsobilé jedince, jimž jde jen o to, jak se ulít ze školy. 

„Zadavatelé jim to často i našeptávají a jejich ega rostou a pak se z nich stávají častokrát fanatičtí, nabubřelí, pyšní, neoliberální aktivisté a intelektuální probruselské elity, které mají tak ráda média, jako je ČT,“ řekl pro dezinformační proruský web Aeronet.

Na to se ozval Hřebejk, kdy oba činovníky nazval, stejně jako nedávno komunistu Filipa, kanály a vyjádřil přání jim pokálet končetiny.

25.března 2018 v 23:37, příspěvek archivován: 27.března 2018 v 12:06

V roce 1993 jsem natočil muzikál Šakalí léta, kde je rock poslem svobody.. Vyrostli jsme na punku..Je to neuvěřitelné, že nějací Miloslav Rozner a Radek Laurin, tito "rockoví manažeři a hudebnicí", nám nesou netoleranci, represi.. .. Nasrat vám na ruce, kanálové a nepustit k vodě https://t.co/YSHDIX8DJi

Další dávku kritiky si vysloužil prezident Miloš Zeman za své zadání, aby BIS prověřila, zda se mohou ruská obvinění z přechovávání či výroby nebezpečné látky novičoku zakládat na pravdě. Prezidenta obviňuje, že Rusům umožňuje zfalšovat důkazy, které by takový výskyt látky v ČR potvrdily.

Jan Hřebejk podezírá prezidenta Zemana z nekalých úmyslů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:12 středa 25. července 2018. Anketa je uzavřena.

  • 44
  • 15
  • 11
  • 8
  • 5
  • 5