Drama na palubě letu ČSA z Říma do Prahy: Cestující potřebovali kyslíkové masky!

Opravdový horor zažili cestující, kteří letěli v úterý z Říma do Prahy s Czech Airlines. Na palubě letounu totiž došlo k potížím, a dokonce vypadly kyslíkové masky! Co drama způsobilo a jak to dopadlo?

Na palubě letu Czech Airlines z Říma do Prahy vypukl zmatek a cestující dokonce museli použít kyslíkové masky. Zachytil to na videu jeden z cestujících, Michal Kratochvíl, který cestoval domů spolu se svou manželkou.

Na záznamu se ozývá podivné hučení a je vidět moment, kdy se otevřou schránky a vypadnou masky. Autor video nijak více nekomentuje a uvádí jej pouze slovy „Děkujeme Czech Airlines za příjemný vyhlídkový let z Říma. P. S.: Žijeme!“

Teprve v komentářích se dozvídáme, co se na palubě přihodilo. Letoun totiž začal mít potíže s tlakem. A jak Michal Kratochvíl po chvíli dodává, letadlo nouzově přistálo.

„Vyletěli jsme z Říma a poté, co byla vypnuta kontrolka pásu a začal servis, jsme prudce klesli a zaznělo od kapitána na letušky ‚cabin crew emergency‘! Pak vypadly masky a otáčeli jsme se zpět na letiště. Přistáli jsme, vystoupili, čekali cca 2 hodiny a zase nasedli do letadla, kdy jsme zjistili, že nemůžeme odletět, protože uplyne za pár minut doba, kdy se dají nahodit motory, pokud všichni cestující nestihnou nastoupit. Tak jsme zas museli vystoupit a teď čekáme pravděpodobně na náhradní letadlo, které letí z Prahy,“ píší na Facebook mladí manželé Kratochvílovi a dodávají, že dnes večer z Říma nejspíš neodletí.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:18 středa 8. listopadu 2017. Anketa je uzavřena.

  • 21
  • 9
  • 7
  • 6
  • 6
  • 3