Hokejový zápas v Maďarsku přerušila bitka ultras. Napadeny byly ženy i děti!

Víc než hokejové utkání připomínal páteční extraligový zápas mezi maďarským Miškovcem a slovenským Zvolenem bojové pole. Zvolenští ultras opustili svůj sektor a začali mlátit domácí fanoušky. Někteří kopali i do žen a dětí, nakonec je musela rozehnat policie.

Bitka začala po druhé třetině zápasu, v němž hosté ze slovenského Zvolena vedli už 4:0 (utkání skončilo 5:0). Většina diváků se po tomto konfliktu zvedla a stadion předčasně opustila.

„V sektoru hostů se strhla bitka. Zamaskovaní chuligáni, kteří si šálami zakrývali tváře, vyprovokovali konflikt, zničili bariéru, která oddělovala sektor hostů od zbytku, a bili domácí pěstmi,“ popsal incident reportér maďarského webu Jegkorongblog.hu.

Ve zvolenském sektoru byly asi dvě stovky fanoušků ve věku okolo dvaceti let oblečených v černých trikách. Patnáct z nich se začalo bít s ochrankou, následně vběhli do sousedního sektoru, kde byly i děti a ženy, do nichž prý začali kopat. 

„Než přišla policie, tak fanoušci kopali a bili do každého, kdo byl v jejich blízkosti. Byli tam lidé, kteří schytali kopance do hlavy, tekla tam krev. To nebyl hokej, to byla válka,“ popisuje další fanoušek, který byl na zápasu s malou dcerou.

K incidentu se ihned vyjádřila na sociálních sítích i samotná skupina Ultras Zvolen, která se brání tím, že byla celé dvě první třetiny provokována domácími fanoušky a konflikt nevyvolala.

„Chceme upozornit, že iniciativa nebyla ze začátku z naší strany, když jsme v průběhu zápasu vícekrát upozorňovali naše lidi, aby nereagovali na skupinky domácích,“ brání se.

Do Miškovce prý jeli podpořit svůj klub, a ne se cíleně bít. Ultras se dále rozhodli, že dají dvě stě eur (cca pět tisíc korun) tomu, kdo dodá video o tom, že bili i ženy a děti.

Maďarský klub Miškovec vyzval své fanoušky, aby necestovali na dnešní zápas do slovenské Detvy. Takto požádal i klub Detvy, aby neprodával vstupenky fanouškům hostů. Chce tím zabránit případným dalším nepokojům.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:46 pondělí 21. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 7
  • 7
  • 7
  • 6
  • 6
  • 5