Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Clintonovi jsou jako mafie. Ptejme se kde přišli k milionům, říká bývalý šéf FBI

    Hillary Clintonová s manželem Billem se možná opět stanou nejmocnější rodinou v USA. Podle bývalých elitních vyšetřovatelů FBI jsou ale Clintonovi jako mafie, která zbohatla na penězích korporací a muslimských zemí, které od nich nyní budou chtít protislužbu. | foto: reprofoto dailymail.co.uk

    Kandidátka na prezidentku USA Hillary Clintonová opět o vlásek unikla vyšetřování FBI kvůli skandálu s e-maily. Někdejší šéf newyorské pobočky FBI James Kallstrom ale tvrdí, že posílání tajných zpráv přes nezabezpečený server je to nejmenší, čeho se Hillary Clintonová dopustila. Klíčem k její zločinné povaze by podle Kallstroma mělo být financování nadace, kterou má Hillary s manželem Billem.

    Hillary Clintonové den před prezidentskými volbami v USA asi spadl kámen ze srdce. FBI uzavřela obnovené vyšetřování skandálu s e-maily, díky kterému hrozilo Clintonové stíhání za ohrožení národní bezpečnosti. Tomuto vyšetřování sice Hillary unikla, ale podle jedné z někdejších špiček FBI byl e-mailový skandál ničím proti pochybnému financování nadace Billa a Hillary Clintonových.

    Někdejší šéf FBI v New Yorku James Kallstrom se nezdráhá manžele Clintonovy přirovnat k mafii. Přitom sám Kallstrom má se stíháním skutečných mafiánů bohaté zkušenosti, za mříže dostal třeba obávanou hlavu italské mafie Johna Gottiho.

    Kallstrom upozorňuje na to, že analýza financování nadace Clinton Foundation, kterou vede Hillary spolu s manželem Billem, by měla být varováním před nedozírnými následky, které může přinést případné zvolení Clintonové za prezidentku.

    „Ta nadace je spíš toxickou žumpou na peníze těch nejpochybnějších sponzorů. Stačí se na to podívat a vidíte, že Clintonovi jsou jako mafie, ne-li horší,“ říká Kallstrom, který tím naráží na četné štědré finanční dary od finančních institucí, ale i od muslimských totalitních režimů. „Když Bill končil jako prezident, Hillary si stěžovala, že jsou téměř na mizině. Teď mají jmění přes 150 milionů dolarů a nás by mělo zajímat, kde k němu přišli,“ upozorňuje bývalý šéf FBI.

    Clinton Foundation by měla být charitativní organizací. Přesto ale na charitu jde pouhých 10% jejích příjmů. Ty jsou tvořeny často v přepočtu několikamilionovými honoráři za soukromé přednášky Hillary Clintonové pro finanční špičky Wall Street. Nechybí ani štědré dary od představitelů muslimských totalitních režimů.

    Dvanáct milionů dolarů dostala nadace Clintonových od Maroka, několik milionů pak od Saúdské Arábie a i Katar poslal milion dolarů, prý jako dárek k narozeninám příteli země Billu Clintonovi. Rekordní finanční částky získávala Clinton Foundation v době, kdy Hillary Clintonová jako ministryně zahraničí musela vědět, že ty samé státy, které sponzorují její nadaci, zároveň financují i teroristy z Islámského státu.

    O problematice závadného financování Clinton Foundation hovoří i bývalý elitní vyšetřovatel Peter Sweizer. Ten dokonce na toto téma vydal knihu Peníze Clintonových aneb utajovaný příběh o tom, jak peníze cizích států a korporací pomohly Billovi a Hillary zbohatnout.

    „Všichni jí dávali miliony, aby si získali její přízeň. A nedělám si iluze o tom, že za své dary budou chtít náležitou protislužbu. Dovedete si přestavit, jaké riziko nám hrozí, pokud se Clintonová stane prezidentkou?“ táže se Sweizer ve své knize.

    Úniky e-mailů a jejich zveřejnění na portálu Wikileaks poodhalily i tom, kam měly putovat peníze z Clinton Foundation. Podle dostupných zpráv měla nadace pomáhat získávat kontrakty blízkým Billa a Hillary Clintonových. Z peněz charitativní nadace měla být částečně zaplacena i svatba dcery Clintonových Chelsea, která přišla na bezmála tři miliony dolarů.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:00 úterý 7. března 2017. Anketa je uzavřena.

    • Super
      21
    • Tvl
      15
    • Haha
      12
    • Cože
      11
    • Trapas
      11
    • Sladký
      11