Z procházky se psem už se nevrátila: Ženu z Havlíčkobrodska někdo zabil!

Výsledky soudní pitvy definitivně potvrdily, že tělo vytažené ženy 1. srpna z rybníka Peklo mezi obcemi Kámen a Habry na Havlíčkobrodsku patří pohřešované Jitce z Havlíčkova Brodu, která zmizela při procházce s bišonkem Justýnou. Potvrdilo se i to, že ji usmrtil někdo jiný.

„Z výsledků testů DNA vyplynulo, že se jedná o pohřešovanou ženu z Havlíčkova Brodu. Z výsledků provedené soudní pitvy vyplynulo, že na její smrti nese vinu cizí osoba a že žena zemřela násilnou smrtí,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Její tělo našel náhodný kolemjdoucí. „Případem se zabývají kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina ve spolupráci se svými kolegy z územního odboru Havlíčkův Brod s cílem co nejrychleji tento závažný případ objasnit a zadržet pachatele,“ doplnila policejní mluvčí.

Policii se ozvalo hodně lidí, kteří reagovali na výzvu a předali svá svědectví. „Současně bychom touto cestou chtěli poděkovat veřejnosti za všechny reakce na zveřejněné výzvy,“ řekla Čírtková s tím, že se kriminalisté všemi poznatky zabývají a vyhodnocují je.

Osmačtyřicetiletá Jitka odešla venčit bišonka v neděli 28. července ráno. Policisté po ní začali pátrat následující den. Intenzivně prohledávali i místo nálezu jejího těla. Pomáhali jim i služební psi a také potápěči. Bišonka Justýnu i přes veškerou snahu nenašli.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:00 pátek 13. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 64
  • 33
  • 32
  • 32
  • 31
  • 28