„Myslela jsem, že má vaginu,“ šokovala u soudu herečka, kterou měl zneužít Weinstein

Soud s hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem je v plném proudu a prostor nyní dostávají ženy, které údajného sexuálního násilníka vůbec nešetří. Naposledy všechny v soudní síni všechny šokovala herečka Jessica Mann, jež uvedla, že když obviněného viděla nahého, myslela si, že má vaginu. Weinstein podle ní „dole“ vypadá, jako kdyby byl v minulosti ženou. Herečka se před soudem v New Yorku po tomto prohlášení rozplakala.

Harveyho Weinsteina (67) obvinilo ze sexuálního napadení za poslední tři roky přes osmdesát žen, je tedy jedním z nejvíce žalovaných mužů v rámci kampaně Me Too. Ženy, z nichž drtivá většina jsou herečky, jež viděly ve Weinsteinovi možnost, jak si zajistit zářivou budoucnost v Hollywoodu, se v posledních letech nechaly ze sporů s vlivným producentem vyplatit. 

Ty, které to neudělaly, dnes stojí před soudem a jejich výpovědi jsou nebývale ostré.

„Bylo to něco hrozného. Byl cítit, jako by se právě po*ral. Promiňte, prostě jako ho*no. Bylo to špatné,“ řekla zaraženému soudu Jessica Mann. V rukávu si přitom nechala ještě mnohem silnější prohlášení.

Producent si měl tehdy začínající herečku pozvat k sobě do hotelu a tam ji zneužít poté, co si do třísel injekční stříkačkou aplikoval lék, který mu měl pomoci vyvolat erekci.

Jessica Mann před soudem v New Yorku všechny šokovala.

Do pokoje šla údajně proto, že věřila, že se budou společně „bavit o roli“, o niž herečka velmi stála.

Ke zneužití mělo dojít v roce 2013, kdy Weinstein požádal o masáže a následně si vynutil orální sex. Oběť soudu navíc barvitě popsala, co viděla, když se bývalá ikona Hollywoodu před ní svlékla.

„Byl fyzicky zdeformovaný, jako kdyby byl přeoperovaný. Nemá varlata, jeho penis připomínal vaginu. Má extrémní jizvy, které mi připadaly, že jsou možná po nějakých popáleninách,“ řekla plačky čtyřiatřicetiletá herečka.

Tehdy šedesátiletý Weinstein měl ženě bránit v odchodu a ta se nakonec podvolila.

Obhajoba ovšem před soudem ukázala několik e-mailů, které měla herečka posílat producentovi i v následujících letech, kde mu měla vyjádřit lásku a náklonnost.

Samotný Weinstein obvinění popírá a útoky na svou osobu vnímá jako mstu neúspěšných hereček a snahu zviditelnit se na jeho úkor.

Skica ze soudního přelíčení s Weinsteinem.

Na soudní přelíčení se muž, který stojí například za kultovním snímkem Pulp Fiction, dostavuje s chodítkem a jeho zdravotní stav se podle jeho obhájců i vinou vleklých soudních sporů stále zhoršuje.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:48 neděle 31. května 2020. Anketa je uzavřena.

  • 71
  • 57
  • 50
  • 42
  • 41
  • 40