Začal mě masírovat, utekla jsem a křičela „ne!“. Weinsteina obvinila i hvězda Harryho Pottera

Ve svých osmašedesáti letech si odpykává třiadvacetiletý trest ve vězení, prodělal koronavirus, sotva chodí. Přesto to někdejší hollywoodský producent Harvey Weinstein nadále schytává ze všech stran. Teď jej z obtěžování obvinila zřejmě vůbec nejslavnější z údajných obětí, herečka Helena Bonham Carter. „Začal na mě sahat, masírovat mě. Utíkala jsem před ním přes celou místnost,“ popsala jedna z hvězd ságy Harry Potter.

Nechte už toho nebožáka, chtělo by se až říct. Jenže kampaň Me Too je neúprosná a dál fackuje Harveyho Weinsteina, odsouzeného na třiadvacet let kriminálu za sexuální obtěžování, ze všech stran.

Nově se ozvala možná vůbec nejslavnější „oběť“, hollywoodská herečka Helena Bonham Carter, známá třeba ze ságy Harry Potter. Když prý spolu byli v jedné místnosti, Weinstein ji začal osahávat.

„Začal na mě sahat, pokoušel se mi masírovat krk. Já jsem věděla, že by to nemuselo pokračovat dobře, tak jsem utekla na druhou stranu místnosti a křičela: Ne!“ popsala herečka v podcastu novináře Louise Therouxe.

Na otázku, proč se neozvala už během vyšetřování, ale až nyní, herečka prohlásila, že už o Weinsteinovi podle ní bylo řečeno vše. V době samotného incidentu prý o jeho sexistickém až násilnickém chování nevěděla.

Helena Bonham Carter má opravdu „vytříbený“ styl.

„Neměla jsem tušení, že usiluje o kontakt se ženami proti jejich vůli a určitě jsem neměla dojem, že bych byla nějak znásilněna. Věděla jsem o něm jen to, že to často na ženy zkouší. Zkusil to i na mě, já řekla ne a byl konec,“ řekla Bonham Carter.

Zato si prý ale všimla, že se Weinstein obecně chová k lidem hrubě.

„Byl to také tyran a zjevně obtěžoval lidi. Částečně to byl, myslím, sociopat. Viděla jsem ho, jak s některými lidmi zachází špatně, neměl žádný soucit. To mě znepokojovalo,“ prozradila.

Jessica Mannová u soudu s Weinsteinem utrpěla debakl.

Harveyho Weinsteina od propuknutí kampaně Me Too obvinilo z různých deliktů sexuální povahy na osmdesát sedm žen. Se třiceti z nich se producent dohodl na mimosoudním vyrovnání, přesto byl nakonec shledán vinným.

Od března si odpykává trest ve výši dvacet tři let, případ se podepsal i na jeho zdraví. K posledním soudním stáním už docházel jen s chodítkem a za pomoci asistentů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:32 čtvrtek 10. září 2020. Anketa je uzavřena.

  • 27
  • 25
  • 25
  • 20
  • 18
  • 16