Fröhlich mě bil flaškou přes zadek, stěžoval si autor padělku pro Bohdalovou!

Jiřina Bohdalová nakoupila v dobré víře od podvodníka padělky obrazů Emila Filly. Kdo na ni nepěknou léčku ušil, jsme vás již informovali dříve. O autorovi falešného obrazu se však příliš nemluví. Kdo to byl a co s ním je nyní?

Radek Pokluda, který obrazy Jiřině Bohdalové nabídl, je získal od Jaroslava Fröhlicha, obchodníka s uměním, který však v oboru žádné vzdělání neměl a původně se živil jako kolotočář. Tomu měl podle policie obrazy dodávat malíř a restaurátor Alexandr Hanel (79).

Hanel měl pro Fröhlicha malovat falza od 90. let až do roku 2006, kdy se rozhodl, že s podobným jednáním již nadále nechce mít nic společného, především kvůli tomu, jak se k němu jeho zaměstnavatel i s manželkou chovali. Tehdy dokonce vypověděl, že ho Jaroslav Fröhlich bil, když nechtěl vyhovět jeho přání a malovat další obrazy.

Když malíř náhodně zaslechl útržek rozhovoru manželů Fröhlichových, kteří se právě bavili o svých plánech na likvidaci Hanela, nečekal ani chvíli a utekl před nimi podle dostupných informací na Gran Canarii, kde dost možná pobývá doteď. To bylo před devíti lety.

Advokát Kaiser, který v této věci Jaroslava Fröhlicha zastupuje, však celou záležitost prohlašuje za výmysl. „Není jediný důkaz, že by pan Hanel něco namaloval. On tomu spíše rozuměl, ale nebyl schopný to namalovat. Pan Hanel řekl, že ho můj klient bil flaškou přes zadek, podle mě to není věrohodný svědek, tato část výpovědi pana Hanela nemusí být správná,“ uvedl podle serveru iROZHLAS.cz.

Poté, co Alexandr Hanel zmizel, malovali podvrhy pro Fröhlicha podle policie další autoři, po jejich totožnosti však policie nadále pátrá.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:13 sobota 18. listopadu 2017. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 10
  • 9
  • 9
  • 7
  • 6