Kluci v sukních, holky v uniformách či oblecích. Akce českého gymnázia budí emoce

Na gymnáziu v Blansku se rozhodli uspořádat velmi netradiční akci, která nese název „Jinej neznamená špatnej“. Princip této školní besídky spočívá v tom, že kluci z řad studentů se oblékli do sukní a holky si zase na sebe vzaly pánské oděvy či uniformy.

Netradiční školní besídka, která měla podpořit transgender osoby, se uskutečnila 25. června loňského roku. Jednalo se o speciální akci, která proběhla v rámci výuky sociologie v třídě 1. B. 

Studenti blanenského gymnázia si dali za cíl pojmout téma rovnost a nerovnost, předsudky a genderovou problematiku trochu netradičním způsobem. Heslo akce znělo: „Ukaž, že máš smysl pro humor a předsudky jsou ti jsou cizí.“

Na událost, pod kterou se podepsalo Gymnázium Blansko, na svém Facebooku teď upozornil poslanec za SPD Tomio Okamura.

Okamurovi se, podobně jako většině jeho stoupenců, akce vůbec nezamlouvala. V sáhodlouhém statusu se rozepsal o tom, že podle něj „zvrácená genderová teorie už pronikla do našich škol“.

„Perverzní genderová teorie tvrdí, že rozdíly mezi mužem a ženou nejsou biologicky dané, ale jsou společenským konstruktem. Dle této teorie by muži měli kojit a rodit děti a ženy by měly dělat třeba hasiče a záchranáře v extrémních podmínkách. Přitom je například jasné, že muž má větší sílu, čili z ohně může vytáhnout osoby s větší hmotností,“ píše na svém Facebooku Okamura.

Na celou věc upozornil na svém Facebooku poslanec za SPD Tomio Okamura.

Podle snímků, které na svém webu Gymnázium Blansko zveřejnilo, to vypadá, že studenti si akci užili plnými doušky. Pohled na chlapce v sukních a dívky v uniformách ale některé Čechy, zdá se, velmi dráždí.

V Blansku se rozhodli obléct kluky do sukní.

V diskusi pod Okamurovým příspěvkem je k vidění spousty nenávistných vzkazů směrem k nicnetušícím studentům. 

„Svět se v pr*el obrací,“ píše například Miloš. A přidávají se další. „Úplně se děsím, kam naše společnost míří, chce se mi z toho zvracet,“ vyjádřil svůj názor diskutér Kuba. „Ještě ať začnou nosit vložky, idioti,“ přilil olej do ohně Jiří.

Holky šly do uniforem a pánských šatů. Kluci si vzali zase sukně.

Gymnázium na svém webu ale informuje, že nehodlá popírat fungující tradiční rodinu, záměrem akce bylo povznést se nad předsudky. Navíc gymnázium zmiňuje nepopiratelný fakt, že sukně v minulosti patřily do pánského šatníku.

Jaký názor na školní projekt máte vy? Vyjádřete svůj názor v diskusi pod článkem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:52 sobota 4. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 69
  • 45
  • 43
  • 17
  • 11
  • 7