Carevna Greta: Policie ji doprovází na protesty, její kámoši zdevastovali zeleň před univerzitou

Skoro jako carevna si počínala klimatická aktivistka Greta Thunbergová při dalším ze svých protestů, tentokrát v britském Bristolu. Nejprve se na místo nechala dovézt místní policií, která jí dokonce vypravila elektromobil. Pak dav jejích následovníků kompletně zdevastoval trávník před historickou univerzitou. Greta spokojeně odjela a místní mezitím na obnovu zeleně musejí pořádat sbírku.

Za celebritu první třídy se nejspíše považuje klimatická aktivistka Greta Thunbergová. Svědčí o tom poslední z řady jejích školních protestů, který tentokrát uspořádala v Bristolu.

Nejprve se přímo na místo konání svojí školní stávky za klima nechala odvézt místní policií. Ta jí dokonce speciálně vypravila elektrický automobil, aby cesta nezanechala uhlíkovou stopu. 

Proti tomu se ohradilo několik jiných britských policistů, třeba slavný bývalý detektiv Metropolitní policie Colin Sutton, který vyšetřoval vraždy a dnes se podílí na vzniku kriminálních dokumentů. 

Ten prohlásil, že je zcela nevhodné, aby se policisté v podstatě aktivně podíleli na obdobných aktivistických demonstracích.

„Zajímalo by mě, čím budou vozit další vůdce protestů v budoucnosti. Možná najdou jednu z těchto limuzín pro šéfa EDL (britská krajně pravicová skupina, pozn. red.)?“ napsal sarkasticky k fotografii auta ověšeného svastikami.

Zničili všechnu zeleň

Ještě mnohem pikantnější ovšem je spoušť, jakou za sebou Gretin protest zanechal. Svolala ho před místní historickou univerzitou College Green, která se pyšní rozsáhlými zahradami plnými zeleně.

College Green před...

College Green po...

Jenže v den protestu pršelo a zhruba třicet tisíc následovníků švédské aktivistky po sobě nechalo obří bahenní lázeň. Nejen místní tím protestující školáci mimořádně rozzuřili.

„Děkujeme, děti. Ničit zeleň. Krásný dárek pro obyvatele Bristolu,“ zní jeden z těch mírnějších příspěvků na Twitteru. „Greta a její kámoši doslova zdevastovali College Green,“ stojí v dalším.

Jakou spoušť za sebou nechala, to ale Gretu zřejmě moc netrápí. Z Bristolu odjela a dnes už si v Bruselu třásla rukou s šéfkou Evropské komise Ursulou von der Leyenovou.

Bristol se mezitím snaží dát okolí univerzity do pořádku, na obnovu zeleně byla založena fundraisingová kampaň, ve které se vybralo několik tisíc liber.

O tom, že by přispěla i sama Greta Thunbergová, nejsou informace.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 2. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 187
  • 98
  • 60
  • 59
  • 54
  • 54