Útočník ubodal tři lidi ve skotském Glasgow. Policie ho na místě zastřelila

Během pátečního odpoledne došlo ve skotském Glasgow k útoku, při němž byli ubodáni tři lidé. Podle zpráv z místa činu policie útočníka na místě zastřelila. Mezi zraněnými má být také policista. V centru města zůstávají ozbrojené jednotky, které dohlížejí na pořádek. K útoku už se vyjádřil skotský ministr spravedlnosti. Soustrast vyjádřil pozůstalým u i britský premiér Boris Johnson.

K útoku došlo ze zatím neznámých důvodů. Oběti si měl útočník vyhlédnout před jedním z hotelů v centru města. Podle očitého svědka Craiga Milroye byli z místa činu odvezeni čtyři lidé v sanitních vozech. 

„Viděl jsem muže, jak leží na zemi, byl to Afričan, neměl na sobě boty. Byl na zemi a někdo držel jeho ránu. Nevím, jestli to byla střelná rána, nebo bodnutí,“ snažil se popsat situaci Milroy.

„Pak nastal rozruch, všude sanitky a ozbrojení policisté, kteří běželi do hotelu. My jsme stáli venku a strážníci nám pak přikázali, abychom se vrátili dovnitř a zamkli se,“ dodal Milroy, který pracuje v jedné z okolních kancelářských budov.

Informace z místa jsou zatím velmi kusé a nepřehledné. Podle BBC byl útočník zastřelen policií. Zároveň oznámili, že pobodán byl také policista. Zda je právě on jednou z obětí, není potvrzeno.

Ve centru Glasgow byli ubodáni tři lidé.

Policie vydala před čtvrtou hodinou odpolední zprávu, že nebezpečí bylo již zažehnáno a lidé se už nemusejí obávat o své životy. Přesto na místě zůstávají ozbrojené složky.

Ozbrojené jednotky po útoku v centru Glasgow.

„Jsem hluboce zarmoucen tím, co se stalo v Glasgow, mé myšlenky jsou se všemi oběťmi a jejich rodinami. Děkuji našim odvážným pohotovostním složkám, které zareagovaly,“ napsal na svůj Twitter britský premiér Boris Johnson.

Konstábl Steve Johnson vyzval lidi, aby se místu až do odvolání vyhýbali, pokud to bude jen trochu možné. Současně potvrdil, že mezi zraněnými je policista, který je aktuálně hospitalizován. Jak moc je jeho zranění vážné, neuvedl.

„Mohu potvrdit, že podezřelý muž byl zastřelen jedním z našich ozbrojených strážníků. Chci veřejnost uklidnit a ujistit, že nikoho jiného v souvislosti s tímto útokem nehledáme,“ řekl Steve Johnson.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:11 sobota 24. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 34
  • 34
  • 33
  • 32
  • 29