„Věřím, že žije!“ Přítelkyně prozradila, kde by mohl být pohřešovaný keškař

Jen zázrakem vyhrála boj o život v zaplavených tunelech pod Motolským potokem, radost a úlevu však rozhodně nepociťuje. Mladá hráčka geocachingu přišla v sobotu během přívalových dešťů o kamarádku, především teď ale žije v sužující nejistotě, protože se stále pohřešuje její přítel. Přestože většina lidí počítá s nejhorším a čeká se už jen na objevení těla, dívka se nadějí nevzdává a věří, že je její Honza jen otřesený a někde bloudí. „Zní to bláznivě, ale je to tak. Prostě se pořád snažím věřit, že žije,“ vzkazuje.

Asi nikdo si nedokáže představit, jakou úzkost teď musí dívka z Lán poblíž Kladna prožívat. V sobotu jako zázrakem nepřišla o život, vzápětí se ale dozvěděla, že navždy ztratila kamarádku a dost možná i přítele.

Společně s ním i se svými dvěma kamarády se v sobotu vydala v rámci hry geocaching hledat tzv. „kešku“ do tunelů pod Motolským potokem. Jenže Prahu v tu chvíli zasáhly prudké přívalové deště, podzemní chodby zaplavily vodou a v podstatě z nich udělaly jeden velký tobogán. 

Dva lidé z mladé čtveřice se jako zázrakem vyplavili do Vltavy a byli na poslední chvíli zachráněni, mladá žena se však utopila a sedmadvacetiletý Honza se stále pohřešuje.

Asi jen málokdo věří, že by byl mladý muž stále naživu. Spíše se očekává, že policisté každou chvíli objeví jeho tělo ve stokách či ve Vltavě, kam podzemní tunely ústí. Jeho přítelkyně se však nadějí nevzdává. Na Facebooku zveřejnila odkaz na policejní pátrání a požádala veřejnost o pomoc.

Jedna žena hledání kešky pod Motolským potokem nepřežila, tělo dalšího mladíka se pohřešuje.

„Kdybyste ho náhodou někdo viděl. Měl na sobě černé triko s bílým nápisem Doga, vzadu na zádech. Potom maskáčové kapsáče a černé gumovky. Nemá u sebe doklady ani mobil,“ oznámila dívka.

„Byli jsme tam všichni čtyři. Kromě něho nás to všechny vyplivlo do Vltavy. A v té štole byly pouze holé stěny, takže se nedalo nikde zachytit. Pouze postranních žebříků, díky kterým se mohl dostat ven kanálem, pokud se mu povedlo se chytit,“ nevzdává se nadějí.

Záchranáři hledají Honzovo tělo ve Vltavě.

Fakt, že by její Honza mohl být naživu, a přesto se nikomu neozval a nikdo ho ani nenašel, se mladá žena snaží racionálně vysvětlit. „Neměl, jak se ozvat. Nemá mobil, nemá nic. Všechno bylo v batohu, který se válí kdovíkde ve Vltavě. Navíc ho znám dobře a vím, že v podobných případech, kdy byl zmatený, prostě někam jde,“ uvažuje.

„Nedivila bych se, kdyby se snažil dojít pěšky domů. Buď k rodičům, anebo k nám. Což je kolem 60 km. Zní to bláznivě, ale je to tak. Prostě se pořád snažím věřit, že žije,“ posteskla si na závěr.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:03 středa 10. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 22
  • 14
  • 13
  • 11
  • 10