Nejsme tak staří, ne? Pavlova vtipná odpověď a srdíčka z týmu mladé a krásné Nerudové

Jsem mladá, k tomu i krásná. V rozhovoru pro CNN Prima News to uvedla prezidentská kandidátka Danuše Nerudová. Její věta se stala virálním hitem sociálních sítí. K nerudovské lavině vtipů se přidal i generál Petr Pavel, jenž byl k sobě o poznání kritičtější. „Mou nevýhodou je, že jsem muž, ne nejmladší a určitě ne tak pohledný,“ prohlásil ve stejném pořadu.

Ekonomka Danuše Nerudová je měsíc před volbou prezidenta ČR největší sázkovou favoritkou. Na oslavy je ale příliš brzy, sama kandidátka přiznává, že má prý poměrně velký hendikep.

„Můj největší hendikep je, že jsem žena, jsem pohledná a jsem mladá,“ upřímně shrnula Nerudová své nedostatky v rozhovoru.

Na sociálních sítích se po jejích slovech strhla lavina reakcí, ať již posměšných, nebo i takových, které se jí zastávají. Do prvního týmu rychle vstoupil bývalý premiér Mirek Topolánek.

Danuše Nerudová

„Jestli já to minule neprojel proto, že jsem příliš pohledný,“ komentoval na Twitteru svou neúspěšnou kandidaturu na prezidenta v roce 2018. Tehdy pro něj hlasovalo jen 220 tisíc lidí, tedy 4,3 procenta voličů. V pořadí skončil až šestý.

Brzy si přisadil také generál Petr Pavel. Ten prohlásil: „Mou nevýhodou je, že jsem muž, ne nejmladší a určitě ne tak pohledný.“

Zajímavé je, že Danuše mu nezůstala nic dlužna.

Když Pavel zveřejnil fotku z léta, kde je s manželkou, napsal k tomu toto: „Nejmladší už nejsme, ale sluší nám to taky, ne?“ Možná tím reagoval dodatečně ještě na narážku Nerudové z minulosti, kdy zpochybňovala dostatek energie u Pavla a Babiše vzhledem k tomu, že oběma je přes šedesát let.

Reakce Danuše Nerudové pod fotografií generála Pavla s manželkou

Z týmu Danuše Nerudové se pod příspěvkem ale objevilo srdíčko a odpověď: Moc! Tým generála Pavla rovněž odpověděl srdíčkem a stručnou reakcí: Děkujeme.

Vše je opět zalito sluncem a my můžeme pokračovat v nejtvrdší prezidentské kampani všech dob.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:37 čtvrtek 13. dubna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 170
  • 36
  • 13
  • 10
  • 7
  • 7