Generál Randák: Chovanec? On i jeho ministerstvo pravdy jsou katastrofa!

Doslova nit suchou nenechal na dosluhujícím ministrovi vnitra Milanu Chovancovi generál Karel Randák. Bývalý ředitel civilní rozvědky předsedu ČSSD označil za nejhoršího ministra vnitra a pořádnou kritiku schytalo také jeho „ministerstvo pravdy“.

Dvaašedesátiletý Karel Randák se setkal s plzeňskými studenty v rámci Diplomatické simulace. Přítomní se mimo jiné dozvěděli to, co si Randák myslí o dosluhujícím ministrovi vnitra Milanu Chovancovi.

„Já vidím působení pana ministra Chovance po všech stránkách jako naprosto katastrofální. Dokonce horší než působení pana ministra Langera – a to už je co říci,“ pálil do Chovance ostrými Randák.

Nevybíravá slova na adresu Milana Chovance spustil dotaz jednoho z přítomných žáků, který se zeptal na „aktivity ministra Milana Chovance“. Tím myslel takzvané „ministerstvo pravdy“, které je často pod palbou kritiky. 

Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám, které má například zabraňovat šíření takzvaných „fake news“, je podle Randáka zbytečnost za nekřesťanské peníze.

„To centrum samozřejmě není vůbec k ničemu. Nezaznamenal jsem jedinou relevantní reakci na nějakou potencionální dezinformaci, tedy až na výjimky úplných banalit. To bylo plácnutí do vody. Respektive zviditelnění se. Stálo to peníze, námahu, a nepřineslo to žádný efekt. Bohužel, takových kroků se dá vyjmenovat u pana Chovance mnoho,“ vysvětlil Randák, který ministru Chovancovi ještě také zazlívá policejní reformu.

„Ta dokázala vrátit práci policie o několik let zpátky, do doby v podstatě Topolánkovy vlády,“ sdělil generál.

Karel Randák rozhodně není prvním ani posledním, kdo si ostře rýpl do Chovancova „ministerstva pravdy“.

Velkým kritikem této záhadné instituce je už delší dobu například prezident Miloš Zeman, který před vznikem „ministerstva pravdy“ varoval už minulý rok o Vánocích ve svém projevu.

Centru proti hybridním hrozbám a terorismu bývají nejvíce vytýkány dvě věci. Zaprvé to, že se v podstatě stará o novodobou cenzuru informací na internetu, a zadruhé, že „ministerstvo pravdy“ téměř nevykazuje známky existence.

Vše okolo nepovedeného projektu ministerstva pravdy najdete ZDE.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:00 pátek 23. března 2018. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 6
  • 6
  • 6
  • 5
  • 3