Brazilský soudce vytočil gaye: Homosexualita je nemoc, která se má léčit

Waldemar de Carvalho to v současné době nemá jednoduché. Tento brazilský soudce totiž pobouřil minimálně tisíce gayů. Může za to jeho nedávný rozsudek, podle nějž může být homosexualita léčena jako nemoc. Gayové toto rozhodnutí nesli velmi nelibě a mnoho z nich vyrazilo dokonce demonstrovat do ulic.

Nejvíce brazilských homosexuálů demonstrovalo v ulicích Sao Paula a ve městě Rio de Janeiro. Gayové tak dali jasně najevo svůj nesouhlas s nedávným rozsudkem federálního soudce Waldemara de Carvalha.

Ten totiž rozhodl proti zákazu z roku 1999, podle něhož nesmí psychologové „léčit“ homosexualitu. Carvalho rozsudkem vytočil mnoho gayů po celém světě.

Nejvíce se ale Carvalhův rozsudek dotkl brazilských homosexuálů, kteří vyrazili do ulic s transparenty. „Vyléčte svou nenávist,“ stálo například na jednom z nich.

Čím že homosexuály brazilský soudce tak rozčílil? Waldemar de Carvalho rozhodoval před týdnem v případu psycholožky Rozangely Justinové. Té byla zrušena licence z toho důvodu, že prováděla terapie na homosexuálech

Gayům Justinová prý pomáhala

Justinová doplatila na zákaz z roku 1999, který říká, že psychologové se nemají snažit „léčit“ lidi, kteří se cítí jako homosexuálové.

Psycholožka si ale nepřipouštěla, že by dělala něco špatného. Její terapie byla prý „řízena Bohem“ a Justinová si stojí za tím, že pomáhala homosexuálům, kteří jsou podle ní nemocní.

Kontroverzní psycholožce Rozangele Justinové dal soudce Waldemar de Carvalho za pravdu a svým rozsudkem tak ještě více rozbouřil už tak dost naštvané brazilské gaye.

Fotogalerie



Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:50 pondělí 22. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 7
  • 5
  • 5
  • 5
  • 5