Koukalová kouká, kde by ještě vydělala. Jak dlouho o ni bude zájem?

Gabriela Koukalová dokázala v posledních měsících překvapit zástupy svých věrných fanoušků a možná si za svou otevřenost i vytvořit nějaké nové. Stejně jako si především ostrými slovy namířenými proti sportovnímu prostředí, z něhož vyšla, získala i nejednoho nepřítele. Po kontroverzní knize Jiná se rozhodla vydělat i prodejem svých medailí. Chce se jen definitivně odříznout od sportovního světa, nebo se projevují obavy o nejistou finanční budoucnost?

Od konce aktivní biatlonové kariéry Gabriely Koukalové uplyne rok a zatím to nevypadá, že by se dvojnásobná mistryně světa a dvakrát stříbrná olympijská medailistka hodlala do světa sportu vracet. Právě naopak. S lidmi kolem domácího biatlonu se rozhádala, podle některých je dokonce ve své knize očernila. To je ale věc názoru.

Za rozhodnutím, že se zbaví svých medailí, se ale možná skrývá něco úplně jiného než zhrzené emoce ze svého působení ve sportovním světě. Manželé Koukalovi jsou všude vidět, kniha Jiná se podle všeho velmi dobře prodává a je o ni zájem.

Není to ovšem tak, že je tu snaha získat co nejvíce finančních prostředků, dokud je o Gábinu zájem a postupně kolem ní rozruch neutichne? Podle některých ohlasů to tak může vypadat.

„Snaží se vytěžit maximum. Ví, že se sportem má utrum a manžel na její zisky nedosáhne. Taky budou chtít rodinu a to něco stojí,“ píše například jedna diskutující na sociální síti. Jiný muž je o poznání drsnější: „Výprodej emocí a nakonec i medailí, za které jsem se i já radoval, je nanejvýš trapný. Je vidět, co je ochotná podstoupit pro peníze. Ale třeba musí...“

Za svou sportovní kariéru si přišla Koukalová na hezkých pár milionů zisku, jen za sezónu 2016/17 to bylo více než pět milionů hrubého. Z reklam na „zdravou výživu“ konzervárenského gigantu nebo klenotnickou firmu či další propagaci si mohla vydělat i dvakrát tolik. Jenže s tím je nyní konec a zdá se, že je Gabriela na pomyslném vrcholu, co se zájmu o její osobu týká, a dále může očekávat i pokles.

A to ve chvíli, kdy mladí manželé investují, podle odhadů Expresu, až patnáct milionů do nového domu s velkorysým pozemkem v Hořovicích na Berounsku. Přitom úspěšná autobiografická kniha vydaná otcem bývalého badmintonisty a manžela Gábiny Petra by měla, podle některých zdrojů, přinést do rodinné kasy hezkých téměř dva a půl milionu korun. Jenže ani to nemusí stačit.

Místo výstavky trofejí v novém domě si prý Gábina raději na zahradě opeče buřty. Prý její medaile ještě mohou pomoci druhým, ale jí v krabici na půdě už radost neudělají. Otázkou je, zda nepomohou právě jí samotné ještě k nějaké koruně do rodinného rozpočtu. Ze vzpomínek zašlé slávy dlouho žít nebude a za dva roky by třeba již ztratily na ceně.

Ale kdo ví. Třeba se ještě na závodní dráhu vrátí, až zjistí, že se jako malířka neuživí, a vzpomene si na dřívější přísun peněz. My jí v tom budeme držet palce.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:17 čtvrtek 30. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 93
  • 20
  • 16
  • 14
  • 13
  • 12