Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Smutná Koukalová: Nevzali ji na galavečer, pak tam kritizovali její knihu!

    V pražském Fóru Karlín se včera uskutečnil galavečer Biatlonista roku, který ovládli medailisté z Pchjongčchangu Michal Krčmář a Veronika Vítková. Zúčastnila se ho smetánka zimních sportů, jedna osobnost ale na předávání cen chyběla. Gabriela Koukalová pozvánku nedostala, nepochybně natruc její autobiografii Jiná. Co si o rozhodnutí biatlonového svazu myslí a co naopak ostatní biatlonisté říkají na její kontroverzní zpověď?

    Má dvě olympijská stříbra, také dvě zlata a další čtyři medaile z mistrovství světa, a když se řekne biatlon, každému se vybaví její jméno. Přesto se Gabriela Koukalová včerejšího galavečeru Biatlonista roku nezúčastnila. Svaz totiž zjevně trucuje, že někdejší královna českých zimních sportů napsala autobiografii Jiná, v níž prozrazuje drby z biatlonového prostředí.

    Koukalovou musí ignorace ze strany svazu, kterému po několik let dělala reklamu a dostala biatlon do popředí zájmu, nesmírně mrzet. Přesto vydala skromné a pokorné prohlášení, že rozhodnutí chápe.

    „Naprosto chápu, že mě letos nepozvali. Nezávodila jsem, ani jsem oficiálně a definitivně neukončila kariéru. Vydala jsem knihu, která vzbudila mnoho emocí. Jejich rozhodnutí plně respektuji,“ nechala se slyšet. Všem je přitom jasné, že tu o žádné nezávodění v letošní sezoně nejde. Koukalová je výraznou biatlonovou postavou a pozvánka na podobný galavečer by v jejím případě měla být samozřejmostí.

    Číst to nebudeme!

    I přestože se Koukalová slavnostního večera nezúčastnila a s biatlonem zřejmě nadobro sekla, řeč na ni samozřejmě přijít musela. A co o její kontroverzní autobiografii říkají bývalí kolegové? Nadšeni z ní evidentně nejsou a žádný z nich ji číst nehodlá!

    „Nečetl jsem ji. Čtu teď knihu o Fourcadovi. Jak ale proběhla prezentace té knihy, tak mě to moc nezaujalo a nepočítám, že bych si ji přečetl. Autobiografie sportovců sice čtu, ale většinou si je vybírám podle nějakých věcí, které mě na tom zaujmou. A věci, co kolem toho vyskákaly, mě nezaujaly. Takže se ji nechystám číst,“ řekl stříbrný medailista a novopečený král českého biatlonu Michal Krčmář deníku Sport.

    „Já s Gabčou vycházel velmi dobře, hovořili jsme spolu na soustředěních hodiny. Proto knihu nechci hodnotit, je to názor od názoru. Ale lidé okolo mě na knihu nemají moc kladný názor, jde však o to, jestli tito lidé jsou objektivně schopni posoudit všechny věci okolo. Mě nejvíce překvapilo, že Gábina byla nemocná, to jsem absolutně netušil. Jsem rád, že už je v pořádku,“ dodal.

    Velmi podobný názor má na knihu Gabriely Koukalové i další výrazná postava českého biatlonu Michal Šlesingr. „Nečetl jsem ji. Já ty věci vidím asi trošku jinak. Neshoduje se to s mým pohledem na věc. Četl jsem pár článků, které vyšly v novinách, a byl jsem z toho překvapený,“ prozradil.

    Jak se zdá, hodně proti srsti je kontroverzní sonda do vztahů mezi biatlonovými reprezentanty i jejich šéfovi Jiřímu Hamzovi. „Knihu jsem nečetl a číst ji ani nebudu,“ oznámil důrazně.

    A totéž platí nepochybně i o Veronice Vítkové, do které se Koukalová ve své knize velmi ostře opřela a několik stran věnovala popisu toho, jak je negativní a při závodech jí ztropila několik scén. 

    „Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ pronesla Vítková s ironickým nikoliv úsměvem, ale rovnou smíchem.

    Právě Vítková svoji někdejší kolegyni i sokyni v jednom nahradila v roli královny ženského biatlonu. Ve Fóru Karlín včera ovládla hlasování fanoušků o nejoblíbenější biatlonistku, navíc Michal Krčmář se při přebírání trofeje pro celkového vítěze nechal slyšet, že by ji raději přenechal právě Vítkové.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 21:26 středa 19. září 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      47
    • Trapas
      45
    • Haha
      28
    • Tvl
      19
    • Cože
      16
    • Sladký
      9