Vytí, moč, zoufalí sousedé: Zdeňka z Prostřena roky týrala psy na balkoně

Mladá maminka Zdeňka Zapletalová, která soutěží v Prostřenu z Olomouckého kraje, se v pondělí u plotny moc nepředvedla. Navíc to vypadá, že po svém debaklu bude soutěžícím pořádně škodit, protože přejícnost a uznalost nepatří mezi její ctnosti. A podle některých diváků i svědectví z domu, kde bydlí, neobstojí ani coby chovatelka a milovnice zvířat. Svoje o tom vědí dva velcí psi, které měla léta trýznit na balkoně.

Že Zdeňka Zapletalová není druhý Pohlreich, bylo jasné hned, když v Prostřenu otevřela ústa a dveře svého bytu. Poměrně velký byt v novostavbě, který jí koupili rodiče, podobně jako nové auto, působil dost zuboženým a neútulným dojmem. 

Snad jen dětský pokoj byl v pořádku, jinak to u Zdeňky vypadalo jako ve skladišti. Však také v obývákové stěně nechyběla ani plastová přepravka na rohlíky. Tu tam běžně máte místo šuplíku... Vybavení bytu a slova nevyzrálé mladé ženy dávaly tušit, že ani v kuchyni to nebude terno. Nebylo. Co mohla, to zkazila, a ještě šla radši s kamarádkou kouřit na balkon.

A právě ten hraje v příběhu Zapletalové dost klíčovou roli. Hodně lidí balkon poznalo a vzpomnělo si na otřesný případ týrání zvířat. Mladá žena tam více než rok v naprosto nevyhovujících podmínkách chovala dva velké psy. A bohužel všichni svědkové ukazují prstem právě na „hvězdu“ z Prostřena.

„Bylo by možné si soutěžící napřed trochu proklepnout? Tahle kuchařka týrala rok a půl psa na balkoně, a protože vyl, pořídila na ten balkon ještě jednoho psa,“ zavzpomínal na Zdeňčinu lásku ke zvířatům jeden z obyvatel Olomouce. 

„Oba se nakonec dostali do útulku v tak zuboženém stavu, že to pak stálo desetitisíce dát je zase dohromady. Atrofované svalstvo z toho, jak je ani nevenčila, záněty v očích, skoro zelený chrup. Zdena je rozmazlený spratek a zasloužila by pár výchovných, a ne aby ji ještě vystavovali v televizi. Fuj, hnus!“ doplnil zdroj, který potvrdil i domněnku, že ženu z bryndy pravidelně tahají rodiče.

„Zachránili jsme dva chudáky, kteří živořili kvůli bezcitnosti mladé majitelky převážně na tomto balkoně. Spor se podle sousedů a majitele obchodu pod balkonem vlekl přes rok a půl. Vyvrcholilo to peticemi i vystěhováním jedné rodiny, která už nevydržela zápach z moči a exkrementů a nářek psů přes den i v noci,“ informovala na Facebooku loni v červnu Larisa Zankerová, která se pomocí týraným zvířatům už dlouho zabývá. 

„Když na místo přijela policie, nebyla doma. Poté, co se před domem objevila, zkoušeli jsme s ní jednat. Její argumenty mě i kolegu dostaly. Důvod, proč jsou psi většinou venku na balkoně, byl ten, že má malé miminko a nesnese proto chlupy v bytě,“ uvedla Zankerová k pohnutkám Zapletalové, která se chlubí tím, že má také ustájeného koně. 

„Pro dítě to prý nebylo dobré z hlediska čistoty. Psa zlatého retrívra měla tou dobou dva roky z místního útulku, ale protože to na balkoně nedával sám a stále vyl a kňučel, pořídila mu roční fenku,“ dodala paní Larisa, která nad nezodpovědností mladé ženy i zuboženým stavem obou psů nechápavě kroutila hlavou.

Zapletalové se prý očividně ulevilo, když žena se svým kolegou oba psy odvezli, aby je dali dohromady s tím, že jim najdou lepší majitele. Konec, který je o to smutnější, že se Zdeňka svěřila, že studuje střední zemědělskou školu se zaměřením na ošetřovatelství zvířat.

Z její „péče“ ale běhá mráz po zádech. Možná to myslela dobře a jen si toho nabrala moc, každopádně moc selského rozumu neprojevila a evidentně úplně se vším se na rodiče spolehnout nemůže. Nezbývá než doufat, že se z toho poučila a jestli synovi někdy pořídí domácího mazlíčka, bude jen dřevěný nebo plyšový...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:03 čtvrtek 17. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 75
  • 36
  • 15
  • 13
  • 10
  • 10