Nesmrtelná teta by se v Prostřenu nacpala k prasknutí: Závist v pořadu vaří často

Ať chceme, nebo ne, velmi často ingrediencí v Prostřenu je nejen vepřová panenka, losos nebo hovězí líčka, ale i závist a zloba. Servíruje se poměrně často a porce jsou víc než královské. Pořádný kotel nedávno navařila důchodkyně Věra, která se zařadila na pomyslné tablo nejvíc nepřejících a zapšklých soutěžích oblíbeného pořadu.

Ze začátku se možná zdála jako milá babča, záhy se z důchodkyně Věry Štěpánkové v Prostřenu vyklubala nepřející a zlá ženská, která závidí i nos mezi očima. Však to své soupeřce a spolustolovnici před pár týdny dala pořádně sežrat. Když další soutěžící Stanislava Gabrielová hostům v pátek nabídla opulentní menu, vypadalo to na velmi důstojný závěr celého týdne, který si všichni užijí. 

Chyba lávky! Užila by si spíš závist, kterou v pohádce Nesmrtelná teta mistrně ztvárnila Jiřina Bohdalová.

„Podle mého si měla dát trochu méně těch náročných věcí než tady s odpuštěním machrovat! Předvádět něco, co neznáme. Krevety? Tohle ať mi nezkouší ani dávat na stůl! Já jsem to v životě nejedla a do sebe to nedostanu. Nebyl to určitě žádný zázrak týdne!“ rozjela se Věra během poslední večeře. 

Neodpustila si ani rýpanec ohledně špinavého příboru! „Nezlob se na mě, ale mám asi špinavou vidličku!“ postěžovala si seniorka, která proslula i tím, že bez cigarety dlouho nevydržela a štáb kvůli ní musel dělat pravidelné pauzy. 

Není divu, že menu, kdy jen dezerty měly tři chody, u zahořklé Věry neobstálo. Stanislava zabodovala „alespoň“ u televizních diváků, kteří neskrývali obdiv na tím, jak náročné menu zvládla a jak pozornou a pohodovou hostitelkou byla.

V pravidlech soutěže bohužel o závisti a zapšklých soutěžících není ani zmínka, bodování je individuální, a tak úspěšní a šikovní často dojedou na to, že k nim domů přijde někdo nepřející, kdo jim spočítá pěknou zahradu, manžela i fotky z dovolené a auto v garáži.

Svoje o tom ví i soutěžící Sandra z Berounska, která se v Prostřenu blýskla před rokem. Právnička, která pracuje jako pravá ruka soudce, představila útulný dům s udržovanou zahradou, již stíhá obhospodařovat i přes náročný pracovní týden. 

Zbylé dámy v soutěži to příliš neocenily. „To bych musela mít prachatého manžela, abych si něco takového musela dovolit,“ utrousila Petra, když se procházela po pozemku, který ona nikdy nebude mít. Není divu, že divákům od začátku nesedla a v průběhu týdne pro ni neměli vlídného slova.

Legendární se stala i soutěžící, toho času nezaměstnaná, Pavlína Benešová z Liberce. 

„Sama mám málo, tak co bych přála jiným,“ jako by říkaly její pichlavé oči, jimiž tak ráda uhýbala. Hůl nad spolusoutěžící zlomila už ve chvíli, když při „šmejděníčku“ zjistila, kolik má jedenadvacetiletá studentka párů bot. 

„Ta se teda plácla přes kapsu, páni,“ zhodnotila volbu předkrmu Benešová a bylo vidět, jak přitom skřípe zuby, takovou prostopášnost si ona nemohla a nechtěla dovolit, protože by nezbylo na lahváče.

Nejsmutnější na takových dílech, kde se vaří krev a servíruje závist, je fakt, že takoví lidé netrestají ani tak své úspěšné a milé soutěžící, ale sebe. Tu ostudu, kterou si uříznou před celým národem, jim už do konce života nikdo nevezme...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 2. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 62
  • 35
  • 24
  • 18
  • 15
  • 13