Ezo Ludmila bez lednice: Nabídla teplý sekt a v Prostřenu žadoní o soucit

Do Prostřena se poslední dobou hlásí samá individua. Závistivá důchodkyně Věra, metalák Jarda s účesem na Jágra nebo nezaměstnaná krupiérka Ludmila. Ta své hosty přivítala v nedovybaveném pronájmu, kde neměla lednici, do soutěže se přihlásila proto, aby zaplatila nájem. Jídlo za moc nestálo, servírovaly se spíše nářky na těžký život.

Ludmila Kuzmová je svobodná a žije sama. Ze zdravotních důvodů je bezdětná. Do Prostřena se přihlásila sama, protože ráda vaří, a popravdě přiznává, že je na tom finančně teď velmi zle a peníze by se jí hodily. 

Fakt, že má hluboko do kapsy, byl vidět na každém metru čtverečním jejího podnájmu. Pro jistotu o finanční tísni Ludmila také v každé druhé větě mluvila, ať už přímo, nebo nepřímo. To, že ráda vaří, se bohužel na talířích neprojevilo. Jídlo, které servírovala, se jíst příliš nedalo, hostům se ale ještě víc zajídalo její kňourání a stěžování si na nepřízeň osudu. 

Vrcholem bylo, když teplý sekt nalila od skleniček od hořčice, kterých měla navíc málo, stejně jako nádobí a příborů. Ty musela po každém chodu umýt a utřít, zřejmě do svého trička, které bylo dost flekaté.

Také když servírovala sushi, což byl úkol týdne, hostům zatrnulo. Hrouda s nedochuceným kuřecím tradiční japonský pokrm rozhodně nepřipomínala. Nalijme si čistého vína, ani jeden chod nebyl hezký na pohled a zřejmě ani příliš chutný, soudě podle obličejů soutěžících.

„Mám zkušenost s účinkováním v televizním pořadu Peříčko. Pokud bych vyhrála, peníze bych použila na zaplacení nájmu a koupila bych si lednici,“ svěřila se bývalá krupiérka, která je už delší čas bez práce, a tak píše romány do šuplíku a maluje. 

Tragikomickým vyústěním pondělního večera plného zmaru, stížností a finanční nepohody byla zábava. Ludmila si pro své hosty připravila hru na psaní vtipů – kdy, kde, co, kdo, s kým a proč – tato zábava je podle ní vhodná, nikoho neurazí a nezadýchá.

Vtipné to nebylo, zato trapně bylo všem. Jen krupiérka, která prý nemá práci hlavně kvůli zdravotním problémům, navíc ve skladu ani dělat nechce, protože chce být mezi lidmi, ze sebe měla dobrý pocit.

Dost možná proto, že se nyní „snaží žít v souladu s přírodou a nemá ráda, když zvířata trpí“. Asi proto měla maso v každém chodu kromě jablečného závinu, který drhnul v krku.

Snad hlavně ze soucitu Ludmila Kuzmová dostala docela dost bodů, i když by ve finále měla dostat tak maximálně tři od každého soutěžícího. Tady to na novou lednici nevypadá. Zato na pořádnou ostudu...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:40 čtvrtek 4. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 26
  • 20
  • 17
  • 16
  • 15