Bez listového těsta, dýně a panenky není Prostřeno: „Šampus“ jedině s jahodou!

V Prostřenu ze severní Moravy hrálo prim listové těsto. To je poslední dobou hodně oblíbené. | foto: Koláž Expres.cz

I když od doby, kdy FTV Prima odvysílala první díl Prostřena, 1. března uplynulo už jedenáct let a člověk by čekal, že se pořad někam posune, není to tak. Soutěžící se nabažili specialit a cizích krajů a jako bumerang se vrátily osvědčené highlighty, které se srdnatě perou s „přivandrovalci“, jako je třeba avokádo.
1/6

Bez listu neodejdu

Univerzální použití a bleskurychlá příprava i snadná manipulace dělají z listového těsta univerzálního spojence, který zazáří ve slané i sladké podobě. V Prostřenu se objevuje od začátku vysílání pořadu, kdy si ještě soutěžící dávali práci s domácí přípravou. S tou už si dnes amatérští kuchtíci hlavu nelámou a bez okolků přiznají, že ho koupili. 

Letos bude zřejmě v akci, protože se v oblíbeném pořadu od začátku roku 2021 objevilo mnohokrát.

Soutěžící Ondřej Smolka z Moravskoslezského kraje z něj udělal hned několik chodů. Blanka Havlíčková, která vařila týden předtím, se pak nestačila divit, když jí do balení listového těsta ve výrobním závodě, zřejmě omylem, podstrčili základ na pizzu.

Tyčinky můžete péct z listového i bramborového těsta.

Každopádně bez štrúdlu, šneků nebo pudinkových taštiček či fejkové pizzy by to zkrátka nešlo.

1/6
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:00 pondělí 12. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 16
  • 10
  • 8
  • 7
  • 5