Bez listu neodejdu
Univerzální použití a bleskurychlá příprava i snadná manipulace dělají z listového těsta univerzálního spojence, který zazáří ve slané i sladké podobě. V Prostřenu se objevuje od začátku vysílání pořadu, kdy si ještě soutěžící dávali práci s domácí přípravou. S tou už si dnes amatérští kuchtíci hlavu nelámou a bez okolků přiznají, že ho koupili.
Letos bude zřejmě v akci, protože se v oblíbeném pořadu od začátku roku 2021 objevilo mnohokrát.
Soutěžící Ondřej Smolka z Moravskoslezského kraje z něj udělal hned několik chodů. Blanka Havlíčková, která vařila týden předtím, se pak nestačila divit, když jí do balení listového těsta ve výrobním závodě, zřejmě omylem, podstrčili základ na pizzu.
Každopádně bez štrúdlu, šneků nebo pudinkových taštiček či fejkové pizzy by to zkrátka nešlo.