Fracek Novotný má v Prostřenu dvojníka? „Nerom“ Ferenc je celý on, říkají diváci

I když má být Prostřeno v první řadě o vaření, soutěžící si pokrmy rádi „přikoření“ i jinými tématy. Ve čtvrtek si Jan a Ondrej vjedou do vlasů, byť jich na hlavě ani jeden už moc nemají. Řešit se bude romská otázka a půjde o hodně vyhrocenou debatu, kdy ostatní budou jen tiše přihlížet.

Ve čtvrtek se v Prostřenu z Moravskoslezského kraje Jan Ferenc nad talíři přizná, že se necítí být Romem, a Ondrej Kotlar to nedokáže pochopit. Stejně jako fakt, že se Jan ani nestýká se svou rodinou. Jan má pocit, že je úplně jiný než Ondrej. 

Diváci však na původ a barvu pleti nehledí. U Jana i Ondreje jim vadí úplně jiné věci.

„Jinak ten Rom, co není Rom, který nejí sladký, posiluje, přitom vypadá, že nejčastěji posiluje s půllitrem piva, mě už začíná s*át. A ten druhý zase nedá dohromady souvislou, nedej bože, rozvitou větu. To je dvojka,“ shrnula své „sympatie“ k dvěma soutěžícím velmi trefně Marie.

„Ferenc je podobný i stejně uřvaný jako fracek Pavel Novotný,“ všimla si divačka Jana.

„Ten silný chytrolín má tak nesympatický obličej, i jako člověk je mi nepříjemný,“ doplnila Zlata, která by k Janovi na večeři asi nešla.

„Nelíbí se mi, jak ten silný pan sedí u stolu. Neví, že se o stůl neopírá rukama, natož lokty? Pomalu na tom stole leží,“ poznamenala Eliška, která si podobně jako další diváci všimla toho, že Janovi jsou leckterá základní pravidla etikety cizí, hlavně že je slyšet a má ke všemu „co říct“.

Fanoušci Prostřena už Janu Ferencovi přisoudili poměrně přiléhavou přezdívku Všeználek. Jeho mudrování u stolu nezná mezí a ke všemu má nějakou poznámku, i když si ve finále plete dýňový olej a balzamikový ocet.

U Ondreje Kotlara zase nemohou pochopit, jak někdo může mluvit jako náhodný generátor slov. To i romská věštkyně Jolanda oproti němu mluvila jako kniha. „Proč raději nemluví slovensky? Ta jeho tatarština se nedá poslouchat,“ podivují si diváci.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:05 pátek 2. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 42
  • 11
  • 10
  • 7
  • 4
  • 4