Brouk Pytlík, křenová rolka a „chytrá“ blondýna: Čím teď boduje Prostřeno?

U stolu se sejdou polský gay, romský taxikář, ambiciózní blondýnka, která hodně zhubla, patnáctiletá slečna a dáma, která má místo bytu sklad. Ne, to není začátek nějakého vtipu, ale aktuální partička z Prostřena z Moravskoslezského kraje. Ten co do zábavnosti a napětí hravě trumfne ostatní kouty Česka.

Ostatní kraje Česka se mohou jít zahrabat. Suverénně nejzábavnější a divácky nejvděčnější se poslední dobou staly díly Prostřena ze severní Moravy. I ten aktuální je toho zářným důkazem. Už od pondělí je na co se dívat. Začátkem týdne překvapila Jaroslava Boubínová, která vůbec nestíhala, navíc měla místo bytu skladiště. 

Když se navíc u stolu sejde velmi nesourodá parta, je zaděláno na velkou podívanou. Co na tom, že soutěžící vařit příliš neumějí. I když úterní večer u patnáctileté Elišky dopadl docela dobře. A to i přesto, že ji spolustolovníci za zády řešili. 

„Přijde mi to vůči nám nefér, protože my nemáme žádné zkušenosti a ona musela už vědět, do čeho jde,“ spekulovali na adresu toho, že Eliška Včeláková měla v Prostřenu maminku, která vyhrála.

Ve středu bude soutěžící zaměstnávat zase bydlení Pavla Polláka, který je pozve do bytu, kde nebudou žádné jeho osobní věci, což jeho souputníkům bude samozřejmě divné. Diváci jeho bydlení zase tolik neřeší, spíše jim vadí jeho mudrování ve stylu brouka Pytlíka. Taxikář, který žije s matkou, bratrem a jeho dětmi, o sobě navíc tvrdí, že umí vařit. Hostům jako první chod naservíruje křenovou rolku.

„To je snad ten nejstarší předkrm, který býval za totáče. To býval standard,“ směje se Karin Priesnitzová, která vzhledem k věku předrevoluční doby ani pamatovat nemůže. Ambice jí však nechybí a jazyk má hodně nabroušený. Evidentně od doby, kdy se jí podařilo výrazněji zhubnout a kila, co ztratila, nahradilo sebevědomí. Ani ona u plotny ve čtvrtek úplně nezazáří.

Klid nebude ani v pátek. O rozruch se postará Lukasz Ulczok, který je původem z Polska. Při šmejděníčku soutěžící přijdou na něco, co už diváci dávno tuší. Je jim celkem jedno, jestli má radši vdolky, kluky, nebo holky. Pifku na něj mají kvůli jiné věci. Nemohou mu odpustit, že dal málo bodů úterní soutěžící.

„Byl jste mi sympatický, ale takto se zachovat, hrůza, styďte se! Mladá a šikovná, to jí závidíte,“ sepsula ho jedna z divaček jménem Markéta.

„Poškodil jste Elišku svým bodováním. Styďte se!“ vzkázala mu Líba.

Jí i ostatním vzkázal Ulczok následující řádky. Je vidět, že mu diskuze na stránkách pořadu nejsou lhostejné a zajímá se o to, co si o něm lidé myslí.

„Pro mě to bylo na 7 bodů. Bez ohledu na odůvodnění. Pořad je o vaření, ale když jste pozvána k někomu na večeři, vnímáte i jiné věci, jako atmosféru, prostředí, samozřejmě i jídlo. Pro mě to bylo prostě za 7 bodů. Pokud někdo vidí v tom nějakou taktiku, je to jeho názor. Z mé strany žádná nebyla. Přeji hodně zdraví. Luky,“ napsal zlým jazykům.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:03 čtvrtek 12. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 6
  • 4
  • 1
  • 1
  • 0