Zívačka a smích: Migranti odsouzení za znásilnění 18leté dívky si z trestu hlavu nedělali

Zdrogovali ji, dvě a půl hodiny se na ní střídali, ona se zoufale a neúspěšně snažila bránit. Tak mělo podle soudu probíhat znásilnění osmnáctileté dívky u diskotéky ve Freiburgu, jehož se dopustilo deset mužů, převážně migrantů. A právě za toto znásilnění jim soud uložil trest od čtrnácti měsíců do pěti a půl roku. Zatímco někteří odsouzení se po vynesení verdiktu smáli, Němci zuří: „Smějí se nám a není se čemu divit. Naše justice totiž k smíchu je!“

Sotva dospělé dívce zničili život, oni sami se ale dobře baví. Monstrproces s jedenácti muži, osmi Syřany, Alžířanem, Iráčanem a Němcem mezi 18 a 30 lety, skončil fiaskem. 

Jeden z nich byl zbaven obvinění, ostatní si rozdělili několikaměsíční tresty a hlavní obviněný Majid H. vyfasoval pět a půl roku, takže za dobré chování může být venku v podstatě za chvíli.

A tak třeba právě on se po vynesení rozsudku spokojeně usmíval a znuděně protahoval, stejně jako jeho kumpáni. Tím ovšem německou veřejnost, rozhořčenou ze směšných trestů, ještě více dopálili.

„Kvůli naší politice se tohle v budoucnu bude dít pravděpodobně měsíčně, možná i jednou týdně,“ píše v diskuzi pod serverem Bild.de muž jménem Marcel.

Hlavní odsouzený se dobře bavil.

„Nerozumím našim soudům, proč je neposlaly do jejich zemí a nenechaly je odsoudit tam. Proč bychom je tu měli celé roky krmit?“ nechápe další diskutující, proč součástí trestu není i vyhoštění, po němž volá celá řada lidí.

„Také bych se tu rád zasmál nad směšností německého práva,“ přispěl troškou do mlýna dokonce německý zpěvák a influencer Tim Heilig.

S obhájcem si Majid H. plácl.

Spousta lidí vidí alespoň naději v tom, že by ke směšným trestům odsouzené násilníky mělo čekat peklo za mřížemi.

„Doufám, že si z vás ve vězení udělají dobré milence,“ vzkazuje násilníkům další z řady rozzuřených německých občanů.

Státní zastupitelství pro násilníky původně navrhovalo trest odnětí svobody ve výši osmi let, oni sami tvrdili, že jsou nevinní, protože dívka sex s nimi vyžadovala.

Zatím není jasné, zda se některá strana odvolá.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:31 sobota 21. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

  • 267
  • 91
  • 34
  • 31
  • 28
  • 22