Ringo Čech „se raduje“ z 6000 migrantů a proklíná Macrona s Merkelovou

Politik, nebo humorista? U Františka Ringa Čecha je tato hranice často velmi tenká. Když se však vyjadřuje k uprchlické otázce, vítězství Emmanuela Macrona ve francouzských prezidentských volbách nebo Angele Merkelové, je z jeho vtípků cítit trpká ironie. Copak se obdivovateli Miloše Zemana nelíbí?

V prvé řadě je hudebník zklamaný z prohry Le Penové, která by měla sílu a vůli v rámci Evropské unie něco měnit, ne jen strašit odchodem země z EU. Emmanuel Macron je prý dalším, kdo za celé volební období neučiní nic a bude pouze vyčkávat a prodlužovat stávající agónii Francie a Bruselu.

Už proto je prý Unie odsouzena ke zkáze. „Macron je profesor Zelí. To je prostě on. Víc k němu nemám co říct,“ uvedl pro server ParlamentniListy.cz, a dokonce nevylučuje ani homosexualitu státníka ve svazku s o čtvrt století starší ženou.

Macrona označuje František Ringo Čech za profesora Zelího z povídky Šimka a Grossmanna. Ten nebyl schopen ukočírovat nekázeň ve své třídě při vyučování a v zoufalství nezbedníkům vyhrožoval: „Vy nehodní chlapci, za trest vám dnes neprozradím nic nového o ježkovi.“

O tom, že by Maďarsku, Polsku, potažmo České republice nebo Slovensku hrozily nějaké sankce kvůli neochotě přijímat uprchlíky, jak nový francouzský prezident před volbami vyhrožoval, Ringo vážně pochybuje.

„Profesor Zelí nezatočí vůbec s nikým. Prostě to jsou všechno kecy. Ať si zamete před vlastním prahem. Oni si tam migranty pozvali. Jejich některá města jako například Marseille už jsou víc muslimská než křesťanská. Ať mlčí a stará se o to, co má doma.“

O paktu mezi Macronem a Merkelovou mluví Čech v souvislosti s možnou větší podporou uprchlíků v Evropě. Podle něho nejde o podporu, ale doslova o pozvání.

„Vždyť oni je připravili, oni je zvou. Včera opět byla dobrá zpráva. Italské námořnictvo zachránilo šest tisíc migrantů. Jaká radost, jak se těší na novou Evropu! Co nám to připravili? K čertu s nimi!“ proklíná oba západoevropské státníky František Ringo Čech.

Zkáza ve spojení s uprchlickou krizí je prý nevyhnutelná a stávající neochota problém skutečně řešit je důsledkem agónie: „Začnou problém řešit, až ho budou mít přede dveřmi. Uprchlíci jsou teď soustřeďovaní do táborů, ale to nebude pořád. Ty tábory se protrhnou a začne to. A pak ať profesor Zelí ukáže, co umí.“

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:39 středa 13. září 2017. Anketa je uzavřena.

  • 259
  • 18
  • 11
  • 11
  • 10
  • 10